Snottie 33 Ik voel me geen vader meer

Ik voel me geen vader meer.

Nu je niet meer bij me bent vraag ik me af wat ik nu ben. Ik kan je niet meer vast houden of knuffelen. Jou troosten op de momenten als je verdriet hebt of met jou de grootste lol maken. In de korte tijd dat je deel hebt uit mogen maken van me leven heb je mij een doel gegeven om voor te vechten. Om me weer te laten ervaren wat onvoorwaardelijke liefde was en je onoverwinnelijk te laten voelen maar te gelijker tijd kwetsbaarder maakt dan ooit te voren.
Op de simpelste vragen kan ik maar moeilijk antwoord geven en dat is puur omdat ik het antwoord niet weet. Want wat moet ik antwoorden op de vraag of ik kinderen heb? Het is immers geen ja of nee vraag meer voor mij en het maakt niet uit wat ik antwoord wat het word altijd ongemakkelijk na dat ik meer tekst en uitleg geef.
Willen jullie nog kinderen? Ja, want kinderen is iets je gewoon kunt bestellen bij Bol.com. Nee kinderen zijn je gegund of niet weet ik inmiddels. Bij sommige komt het onverwacht en bij anderen is het de grootste wens die in vervulling gaat maar voor andere zal het altijd een wens blijven die niet vervuld zal worden.

Wat ben ik nu? Ben ik nog steeds vader? Want als ik het nog steeds ben waarom voelt het dan niet meer zo? Het voelt als een levensfase wat ik heb door mogen maken. Net zoiets als een pubertijd wat opeens over is zonder dat je daar maar ook beetje grip op hebt.
Andere mensen zien mij ook niet meer als een vader maar meer als iemand waarbij je heel voorzichtig moet zijn. Ik voel me soms een heel breekbaar voorwerp waar je naar een afstand naar kunt kijken en met een boog omheen moet lopen. Tegenwoordig ben ik de man waar je over smoest met een bekende zodra ik je me ergens ziet en dan verteld wat mij is overkomen.

Ik weet hier steeds minder goed mee om te gaan en voel me als iemand met een zeer besmettelijke ziekte waar echt iedereen uit de buurt van wil blijven.

Ik voel me vooral verloren en het gevoel van gemis groeit met de dag.
Ik mis je kleine man
03 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende