Snottie 25 Het avontuur van beer

Allereerst sorry voor mijn afwezigheid de afgelopen maanden.

Ik krijg tandjes en het avontuur van Beer.

De afgelopen tijd ga je weer met sprongen vooruit en komen we telkens weer in een niet fase met je. Er was duidelijk iets aan de hand met je en het had niks te maken met een schone luier of een flesje. Je begon steeds meer te kwijlen en je bent meer hangeriger dan normaal. Na dat je moeder zoals gewoonlijk het internet weer heeft doorzocht waren we er opeens achter je eerste tandje. Een klein wit puntje was duidelijk zichtbaar in je mond en toen werd opeens alles duidelijk. Net als je vader ben je snel als het om tanden gaat en binnen een paar weten heb je duidelijk meerdere witte puntjes in je mond die steeds groter worden. In het begin was alles nog goed maar op een moment was je echt niet genieten en was je zowel overdag als in de avond/nachten behoorlijk aan het klooien. Niks was goed genoeg en al kregen we je stil dan was het aar voor heel even.
Na bijna alles geprobeerd te hebben kregen van vrienden opeens de tip want hun zoontje had ook last van zijn tandjes.
Het is duidelijk te merken dat jij uit je doen bent en gelukkig heeft je moeder alweer een oplossing gevonden door er zalfje op te smeren van VSM en druppels te gebruiken van VSM die speciaal bedoeld zijn voor tand pijn. vooral het laatste genoemde deed soms echt wonderen want al snel krijgen we je er mee rustig en uiteindelijke weer in slaap.

Door je tandjes kom je ook duidelijk in een nieuwe fase want je wil overal op bijten. Dit is nu iets wat we meteen moeten melden als we visite krijgen voor je. Al snel heb je met jou kungfu grip handjes een vinger beet en deze probeer je dan zo snel mogelijk in je mond te krijgen. Je tandjes zijn klein maar vlijmscherp en ik heb al een paar keer mijn vingers terug gekregen van je met meerdere wondjes erin.
Je grootste vriend is inmiddels wel je bijtring want als je niet op iemand zijn vinger kan knagen dan moet het maar je bijt ring zijn.
Toch heb je ook nog steeds een hele grote vriend en dat is jou beer en ook al heb je nog niet het besef we zorgen er voor dat je beer altijd bij je is.

Ik ga nu even wat opbiechten want beer is niet altijd bij je geweest want kennelijk zijn we beer laatst al eens verloren. Ik mocht je namelijk ophangen bij de opvang en dat ging weer zoals altijd lekker gehaast. Gelukkig voor ons was het prachtig weer en kon ik je lopend ophalen. Je was behoorlijk druk toen ik je mee mocht nemen en was vooral ook weer blij om mij te zien. Met je armen was je weer druk aan het zwaaien terwijl je in de kinderwagen lag en dat vond ik een goed moment om te kijken of we wel alles mee hadden gekregen van de kinderopvang. Dit gaat namelijk nog wel eens fout maar gelukkig voor ons zat deze keer alles erin. Met een rustige pas lopen we naar huis want het was prachtig weer en zo konden we nog even extra van de zon genieten.
Thuis aangekomen kreeg je meteen een schone luier en een flesje. Na het geven van je flesje zak je snel weg en ik leg je even naast me neer zodat ik de spullen uit je tas van de opvang weer klaar kan maken voor de volgende dag. Ik maak wat dingen schoon om vervolgens wat dingen te spullen zodat alles klaar staat voor je moeder als ze morgen weer moet weg brengen naar de kinderopvang.
Alles gaat goed tot dat ik opeens je beer niet meer kan vinden en ik zeker weet deze mee te hebben genomen van de kinderopvang. Na een snelle blik door het huis zonder gewenst resultaat begin ik aan mezelf te twijfelen. Het kan niet anders over jou beer zou nog bij de opvang moeten liggen. Gelukkig voor mij ben je alweer wakker zodat we samen naar de kinderopvang kunnen lopen. We nemen de zelfde route als op de terugweg naar huis maar deze keer wel in een wat versnelde pas.
Ook daar ontstond een grote zoektocht want ze konden niet met zekerheid zeggen of je beer wel was mee gegaan. Jij vond het allemaal geweldig was zo zag je de dames nog een extra keer en kon je weer lekker met iedereen flirten. Opeens komt er iemand aangelopen en verteld me dat er buiten een beer is gevonden. Zoals de beer omschreven word weet ik meteen dat het jou beer is.
Het is inderdaad jou beer en deze zit op een paaltje. Kennelijk heeft iemand de beer gevonden en hem daar opgezet. Vreemd genoeg zijn we er vlak daarvoor langs gelopen en hebben we beer niet zien zitten. Behoorlijk oplucht lopen we weer richting huis. Ook al besef je niet dat beer nog even buiten aan het spelen was moet ik er niet aan denken om je beer kwijt te raken.

Later op de avond biecht ik met het schaamrood op de kaken aan je moeder op wat voor avontuur wij hebben mee gemaakt en die verteld dat jij soms je beer weg gooit. Dit is waarschijnlijk die middag ook gebeurd terwijl ik aan het kijken was of we alles mee hadden gekregen van de opvang.
Je moeder en ik besluiten snel op zoek te gaan naar nieuwe broertjes of zusjes van je beer mocht te jouwe kwijt raken in de toekomst dan hebben we vervanging.
07 jul 2022 - bewerkt op 07 jul 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende