Snottie 26 Vriendjes en 1ste hapje

Vriendjes, Bonus opa en oma en je 1ste hapje

Met vrienden maken heb je geen elk probleem. Vooral aandacht van vrouwen krijg je altijd wel en het maakt niet uit of ze nou jong of oud zijn. Zodra je ergens bent krijg je alle aandacht. Dat is altijd heel mooi te zien bij de kinderopvang want eerst zijn het altijd de dames die de groep. Die verwelkom je altijd met een glimlach en je pretoogjes. Daarna meteen alle vriendinnetjes die je inmiddels wel hebt en vooral Laura is helemaal weg van je. Zodra ik je breng is haar blik gericht op jou maar wel van een afstandje want mij vind ze toch een beetje eng.
Ze wijkt gedurende de dag zo min mogelijk van je zijde of er moeten tegen haar gezegd worden dat ze je maar even met rust moet laten zodat je kunt slapen. Regelmatig weet je haar al voor je karretje te spannen om je speelgoed aan te geven of knuffels.
Inmiddels heb je ook een echte vriend want Bart is een paar weken ouder dan jou en samen maken jullie het kinderdagverblijf onveilig. Jullie zijn bijna de hele dag in elkaars gezelschap en dat levert grappige foto en filmpjes op. Vooral de filmpjes van jullie samen zijn geweldig. In een geheimtaal hebben jullie hele gesprekken met elkaar zonder dat ook maar niemand anders dat kan volgen. Mijn hoofd vraagt zich vooral af wat je Bart allemaal verteld. Klaag je bij hem over de kleding die je aangetrokken kreeg die dag of heb je het met hem over de vrouwen die je weer betoverd heb met je blik.

Van de week zijn je bonus opa en oma geweest voor de eerste kennismaking met jou. Jij gooide meteen van af seconden 1 al je charmes in de strijd zoals gewoonlijk. Met tranen in hun ogen van blijdschap genieten ze zichtbaar van jou aanwezig. Het zijn 2 lieve mensen die zoveel leed hebben meegemaakt met hun eigen kinderen en daarom vind ik het geweldig dat ik ze deze rol mag geven als bonus opa en oma. Wetende dat deze rol anders nooit voor hen zou zijn weggelegd bij hun eigen kinderen.
Op de vraag of ze je even willen vast houden en later een flesje willen geven krijg ik voordat ik de zin heb uitgesproken al antwoord van ze. JA!
Ze zijn nu al zo gek op je dat ik je met moeite terug krijg van ze. Zichtbaar stralend van trots nemen ze afscheid van jou voor ze weer richting huis vertrekken.

Je hebt al een hele rij tandjes in je mond en we krijgen het advies om te beginnen met hapjes. Na wat te hebben gesurft over het web en wat adviezen van vrienden hadden je moeder en ik besloten om je niet te laten beginnen met fruit. We hadden namelijk gelezen dat het wel gemakkelijker zou zijn maar niet het verstandigste. Door te beginnen met gekookte groenten hoopte we de suikerjunkie in jou nog even slapende te houden. We zien namelijk bij je nichtje hoe het haar heeft veranderd en dat willen we zo lang mogelijk uitstellen.
Voor jou allereerste gepureerde gekookte groenten hadden je moeder en ik gekozen voor worteltjes. Vele ouders die ook niet wilde beginnen met fruit als eerste hapje gaven dit aan als een geslaagd alternatief.
Eten konden je moeder en ik niet meer in alle rust doen want of je keek ons eten uit de mond en sinds een paar dagen gingen je handjes richting ons eten. Na een veel te grote hoeveelheid te hebben gekookt voor je begon het lange wachten. Wachten op het moment dat het genoeg was afgekoeld voor je om het je te mogen geven. Inmiddels had je de lepel al gezien en was al jou focus daarop. Normaal kreeg je daar je druppels mee en zodra die tegenwoordig in handbereik was gingen jou handjes er omheen waarna je de lepel richting je mond bewoog.

Dit bijzondere moment wilde we vastleggen omdat aan iedereen te delen en vooral ook met jou te delen op een verjaardag of je bruiloft.
Met je 2 handjes ga je op de lepel af en begeleid je deze richting je mond niet wetende dat je een totaal nieuwe ervaring ga krijgen. Zodra de gepureerde wortel in je mond zit vertrekt je hele gezicht. We moet even zichtbaar wennen aan wat er net in je mond is gestopt maar je spuugt het niet uit. Bij de 2de hap lijk je al meer gewent en volg jij met je oogjes en handjes de lepel. Maakt niet uit of deze nou vol of leeg is. Na een paar happen houden we het voor gezien lachen we zodra we het filmpje zien van je eerste hapje wortels.
07 sep 2022 - bewerkt op 09 sep 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende