Snottie 29 Kruipen en interactie met opa

Vanuit het niks besluit je opeens tijd is voor je nieuwe fase want je kan een soort van kruipen. Vorige week heb je voor heel wat opschudding gezorgd door opeens een heel stuk verder op bed te liggen na dat jij jezelf gedraaid had. Je was immers niet alleen gedraaid maar ook nog een stukje verder gekropen. Dit moest je nogmaals doen maar dan onder ons toeziend oog en niet stiekem. Alleen weigerde je mee te werken natuurlijk zoals altijd en moesten je moeder en ik wachten tot jij besloot het aan ons te laten zien.
Je kunt het gelukkig niet lang verborgen houden en later op de avond kruip je een soort van op bed naar je moeder toe. Ons hart maakt weer een sprongetje en wat zijn we trots op je maar wat ga je ook snel. Ik begin mijn vrienden steeds beter te begrijpen als zij het over hun kinderen hebben en zeggen dat ze zo snel opgroeien.
In het weekend maken we een duidelijk filmpje van je hoe jij zonder schaamte aan ons toontje hoe je kruipt. Het is nog niet helemaal zoals het hoort omdat je beentje nog niet goed genoeg onder je lichaam komen. Ik geef je 2 weken en dan is onze rust voorbij want dan heb je door wat je moet doen met je benen. We zullen je dan ook zeker overal vandaan moeten plukken en vooral bij het kattenvoer.

Natuurlijk moesten we je nieuwe ontwikkeling even trots tonen aan je opa en zoals gebruikelijk gaan we in het weekend bij hem langs. Het is mooi weer en we zitten gezellig buiten. Zodra je weer wakker bent van je powernap want ja in de auto val je altijd in slaap geniet je al snel van de aandacht die je krijgt van opa. Met zijn handen kriebelt hij op je buik en jij probeert ondertussen zijn vingers te krijgen. Je vind het helemaal geweldig want je giert het uit en hebt een grote glimlach op je mond. Je lichaam beweegt druk heen en weer van plezier. Voor je moeder is het nog een hele klus om je goed vast te blijven houden terwijl je op de bank staat tussen je moeder en opa in. Je oogjes beginnen steeds meer te ginsteren en ze blijven maar gefocust op de hand die telkens weer op je afkomt. Met een soort van geheim taal tussen jullie 2 hebben jullie een heel gesprek. Die ik overigens stiekem heb opgenomen op mijn telefoon zodat we die als je later groot bent kunnen delen met de tekst erbij dat je al vroeg praatjes had. Natuurlijk ga ik er straks wel van uit dat je voor mij straks als een soort van tolk gaat dienen. Want na al die jaren kan ik je opa soms echt niet verstaan en inmiddels weet ik dat ik naar je moeder kan kijken maar zij voor mij niet vertaald wat je opa verteld.

Zodra het wat kouder word gaan we naar binnen en leggen we je op het boxkleed. In eerste instantie heb je alleen maar oog voor het speelgoed wat naast je ligt en zodra we deze iets verder van je weg leggen toon jij je nieuwe truc aan opa. Als trotse ouders maken we een filmpje van je om iedereen in onze omgeving weer de spammen met jou.
Met je billen in de lucht en flink draaiend lig je op je buik flink spartelend met je benen om vooruit te komen. Het gaat nog niet zo snel omdat je nog niet goed je armen onder je lichaam doe om vooruit te bewegen. Zodra je dat door hebt ga je echt vaart maken en is het voor ons gedaan met de rust.
20 okt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende