snottie 28 Kracht is armen en benen

Al snel wist jij mensen te verbazen over hoe snel je ontwikkeld en vooral de kracht die in je kleine lichaampje zit. Vooral de kracht in je benen heb je iedereen mee weten te verbazen maar ook hoe snel jij je nek zelf kon ondersteunen. Die kracht in je benen bleef je maar steeds verder ontwikkelen en het is echt iets om rekening mee te houden. Bij het verschonen schop je soms wilt om je heen en dat gebeurd natuurlijk altijd bij je moeder. Daar heb je het al een paar keer voor elkaar gekregen door met je voet in de inhoud van je eigen luier te trappen waardoor ik je moeder dan in paniek NEE NEE ah bah hoor roepen. Voor mij altijd even een leuk moment om te vragen of het gaat.
Sinds kort kan je al een beetje op je benen staan zonder dat je er door heen zak. Wat je moeder niet weet is dat we soms als ze er niet is kleine stapjes proberen te maken maar dat is voor nu nog veel te lastig. Wel begin je steeds meer door te krijgen dat als jij je benen buigt en daarna weer recht doe je een soort van opveer. Nu is het niet dat je door je benen meer heen zak maar dit is met een bewuste reden want je komt als een veer omhoog gesprongen.

Je gaat tegenwoordig ook dagelijks naar de gym. Omdat je steeds meer aan het ontdekken en ervaren bent hebben we babygym in je box gezet. Sterk nog we hebben 2 verschillende zodat we die bij je afkunnen wisselen wanneer je er minder interesse in begint te krijgen. De ene is met allemaal knuffels en verschillende voorwerpen zo je deze kan beetgrijpen met je handjes. Alleen vind je het soms ook erg leuk om er wild met je voeten tegen aan te trappen zodat ze heen en weer slingeren. Hier kan je tegenwoordig uren mee zoet zijn tot op een zeker moment en dan is of heel stil of je begint een beetje te huilen.
De andere babygym is ook een boog met voorwerpen om beet te krijgen of om op te slaan maar aan de onderzijde van de pad waar je op ligt zit ook iets waar je met je voeten tegen aan kan trappen. Zodra je iets raak trapt hoor je of een geluidje of springt er een lichtje aan. Dit vind je zo geweldig dat we je soms schaterend in de box hebben liggen. Helaas hebben we je nog niet zo mogen filmen want zodra je de telefoon ziet of een van ons stop je er direct mee.

Nu kun je echt duidelijk iets beet pakken met je handen en het echt bewust vast blijven houden. Alle dingen die aan je babygym hangen probeer je er echt af te trekken en bij sommige dingen is het je zelfs al gelukt tot droefenis van je moeder. Je bijtringen zijn ook een gewillig voorwerp van je om vast te houden en het natuurlijk naar je mond te brengen zodat je er op kan bijten. Dat een paar maanden geleden heel leuk was maar nu je meer tanden hebt vooral pijnlijk is als je weer eens mijn vinger probeert te perforeren. Je laat het pas los tot je er klaar mee bent en dan geef je het vaak ook nog een slinger die soms zo hard is dat je speeltje buiten de box ligt. Wat voor jou het moment is om te gaan huilen omdat je speeltje weg is.

Het draaien van buik naar rug had je opeens ook door maar dat hadden je moeder en ik in eerste instantie niet door. Sterk nog we begonnen aan ons zelf te twijfelen hoe we je hadden neergelegd. Uiteindelijk hadden we het door dat je weer iets nieuws had ontdekt. Dit probeerde wij als trotse ouders te filmen maar zodra je door had dat er camera op je gericht stond stopte je direct. Uiteindelijk weten we je stiekem om een hoekje te filmen en kunnen we aan onze vrienden en familie trots delen wat je hebt geleerd.
Op naar de volgende fase.
07 okt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende