Snottie 27 De Horror van kindertelevisie.

Je ontwikkeling gaat te laatste tijd zo snel het is amper bij te houden. Zo begin je steeds meer dingen te begrijpen en ben je nieuwsgierig naar alles wat er om heen gebeurd. Je probeert zoveel mogelijk dingen in je op te nemen en zo heb je ook laatst de televisie ontdekt.
Ook al stond er geen programma voor jou op vond je het maar wat bijzonder en zat je samen met mij aandachtig naar de Formule 1 te kijken.
Door de filmpjes die we binnen krijgen van de opvang komen we er achter dat je Sesamstraat heel leuk vind. In totale onschuld zetten je moeder en ik kinderliedjes op die gezongen worden door de vaste bewoners van Sesamstraat (Tommie, Inimini, Pino en Elmo). Niet wetende dat je dit helemaal geweldig vind. Voor 99% van de liedjes tenminste want 1 liedje vind je verschrikkelijk. Zodra dit liedje op staat laat je meteen je stem horen en kijk je me aan met een blik van volgende liedje. Je beweegt lekker mee op het ritme van de liedjes en kan er minuten lang helemaal in opgaan.

Je bent nog niet zo ver dat je duidelijk ja vind ik leuk of nee vind ik verschrikkelijk kan zeggen. Of een blik met me deelt van oke laat we dit even een kans geven of ik dit iets vind. Soms is het moeilijk aan je af te lezen wat je wilt maar soms ben je daar ook weer heel duidelijk in.
Het lekkerste televisie kijken doe je in bed lekker onderuitgezakt in je babynestje. Waarvan ik de bovenkant omhoog heb gezet door het kussens onder te doen zodat je een soort van halve zit/lighouding hebt. Liggend in het midden van het bed zodat je alles goed kan zien en ik naast op de helft van mijn matras. Je ogen proberen zoveel mogelijk dingen te volgen en op te nemen. Op een bepaald moment kijk je mij dan opeens aan met je kleine bruine oogjes en glimlach je. Dat maakt mij ook meteen aan het lachen waarna jij meteen je blik weer richt op de televisie.

Het gebeurd ook dat we samen in mijn stoel zitten. Jij leunend op een van mijn armen waarmee ik je dan ondersteun. We kijken dan naar programma’s waar je nog veel te jong voor bent om te begrijpen en als je moeder het hoort ik op mijn kop krijg van haar. (Dit was het nieuws, Sluipschutters). Ik zie het al helemaal voor me dat je eerste woordje iets is uit deze programma’s. Niet omdat we het dagelijks kijken maar vooral omdat het bij jou past en ik het vooral heel leuk zal vinden. Je moeder zal het minder leuk vinden. Hihihi
Formule 1 kijken is een vast begrip geworden want op de race dag van de formule 1 mag jij je Max Verstappen romper aan die je van oma hebt gekregen.
Ik ben tegenwoordig niet meer koning van de afstandsbediening want zodra je door hebt waar die ik is claim je hem met je grijpgraag handjes. Gelukkig voor mij weet je nog niet welke macht je bezit en wat je er allemaal mee kan doen.

De meeste kinderprogramma’s zijn echt verschrikkelijk om te zien en gelukkig voor mij vind je maar een paar dingen leuk op televisie. Sommige programma’s vind je niks aan en ik hoop dat het ook zo blijft. Ik moet er niet aan denken als ik straks een uur lang met de teletubies zit opgescheept. Als we vinden dat het genoeg is geweest laat je duidelijk merken dat je het er vaak niet eens bent met onze keuze.
Gelukkig voor ons duurt je protest nooit zo heel lang en lig jij je neer bij de situatie.
Buma vind je echt verschrikkelijk en zodra die op tv komt begin je meteen te schreeuwen en stop je pas mee als we iets anders hebben op zet.
Zodra er wat anders opstaat vind je het goed maar als Buma in beeld komt laat je dat ons meteen weten.

Ik zou niet zo een ouder worden die zijn kind voor de tv zetten maar soms is het gewoon even fijn. Even niks om handen te hebben en het is ook goed voor de ontwikkeling.
Gelukkig kan jij je ook uren zoet houden met alle speeltjes die in je box zitten en ook daar heb je vaak zichtbaar veel plezier van.
05 okt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende