Snottie 17 Net zo sociaal als zijn papa

Net zo sociaal als zijn papa

Los van alle negatieve dingen die je kunt zeggen over corona is er ook een positieve ontwikkeling. Veel van mijn vrienden hebben een baby opkomst of hebben net als ons net een baby mogen hebben. Het is wel heel bijzonder als je met vrienden in een soort van zelfde fase zit tijdens de zwangerschap/babyfases. Het maakt je vriendschap anders op een positieve manier en je voert opeens gesprekken die heel intens zijn.
Inmiddels ben je al een aantal weken op de kinderopvang en je vind het helemaal geweldig. Ondanks dat je de jongste bent op groep weet je van elk kind wel de aandacht te trekken word ons verteld. Niemand kan om je heen als je er bent en jij hebt inmiddels al een vaste groep kinderen die jou aandacht komen geven. Die je van alles komen brengen zodat je er mee kunt spelen maar helaas voor jou word het vaak weg gehaald omdat je er nog te jong voor bent. Vooral Vlinder is helemaal weg van je en als ik je op kom halen is ze heel erg verlegen omdat ze weet dat ik je vader ben.

Met andere kinderen buiten de opvang kennismaken heb je ook geen probleem.
Je nichtje is een half jaar ouder dan jou maar is beschermt opgevoed. Zij heeft eigenlijk alleen haar oudere broer om mee te spelen en veel andere sociale contacten heeft ze niet. Los van haar moeder en haar oma vind ze iedereen maar eng zelf je ome K. Die is natuurlijk wel heel erg groot en sterk maar is eigenlijk een soort van grote knuffelbeer.
Je eerste kennismaking met je nichtje was ook precies zoals je ouders het verwacht hadden want jij dacht leuk een speelmaatje en je nichtje dacht wat is dit nu weer. Je was heel lief een aardig tegen haar aan het doen terwijl je nichtje heel lomp bezig was en je net geen pijn kon doen (papa was er snel bij). We hebben toen maar een soort van stare down gedaan en heb je uiteraard gewonnen want je nichtje vonden wat haar broertje deed interessanter.

Een soort gelijk beeld H. de dochter van vrienden van je papa. Toch hebben jullie elkaar wel zachtjes geaaid over elkaars armen heen. Ook heb je met nog een aantal van je wel bekende kreten laten horen hoe luid je stem wel niet was in vergelijking met H. die haar stem pas niet horen toen ze echt moe as en naar bed wilde.
Met P. het zoontje van andere vrienden van papa was het een totaal ander verhaal. P. die had alleen maar aandacht voor zijn eigen hand om aan te kluiven. Jou handjes zaten vooral om je favoriete rode bijtring heen geklemd die overigens prima ingezet kon worden om je rustig te krijgen.

De ontmoeting die misschien wel het meeste indruk op je heeft gemaakt was met de hond van ome C. Sprokkel. Een jonge hond die altijd veel energie heeft en graag aandacht wilt hebben. Nu ben je niet helemaal vreemd van honden maar deze keer kwam de hond wel heel erg dicht op je af en had veel interesse in je.
Ondanks dat ome C. Sprokkel rustig probeerde te houden was deze nog steeds erg wild en nieuwsgierig. Iets wat ik al had verwacht waardoor ik je extra beschermde want Sprokkel enthousiast en daardoor ook soms lomp.
Met je handjes door de haren aaien vond je leuk maar zodra hij ging blaffen wist je even niet wat je er mee moest. Net als zijn tong die 1 keer even snel je hand aan raakte. Met je hele lichaam maakte je een beweging dat het voor jou zo wel even voldoende was.
16 feb 2022 - bewerkt op 16 mrt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende