Snottie 15

We staan aan het begin van een nieuwe fase want je moeder gaat weer beginnen met werken. Je mag deze week kennismaken bij het kinderdagverblijf en een paar proef ochtenden mee draaien. Jij zal het vast helemaal geweldig vinden want je bent een heel sociaal persoon hebben we inmiddels al gemerkt. Is dit voor je moeder een heel spannend moment want die is al dagen niet te genieten van de spanning.
Alle voorbereiding zijn getroffen want kennelijk moet je een tasje mee met allemaal spullen. De tas die je mee hebt lijkt bijna wel groter te zijn dan de tas die in mee had op de middelbare school. Er zitten ook dingen in je tas die ik nog nooit gezien heb en ik weet ook niet waarvoor ze dienen. Kennelijk zijn ze onmisbaar en moeten ze mee in je tas.

Vandaag is je grote dag en je moeder rent als een kip zonder kop in het rond. We zijn nog samen thuis en door het mooie weer kunnen we je lopend weg brengen. Je hebt weer een geweldig outfit aan waarmee je meteen aangeeft niet standaard te zijn. Door de tekst die er opstaat zullen mensen eerst lachen en dat past helemaal bij jou.
Met een berg spullen waarvan je zou zeggen die gaan een week op vakantie lopen we richting de kinderopvang. Daar aangekomen kom je alleen binnen met een code maar die ben ik alweer vergeten na ons laatste bezoeken. Gelukkig is daar dan weer je moeder die een email toont met de code om binnen te komen.
Zodra we binnenlopen zie we al snel je mentor en die komt ook meteen op ons afgelopen. We zeggen haar gedag en ik merk aan je moeder dat ze aan het snotteren is. Dat houd vrij snel op als we opeens te horen krijgen dat je niet vandaag maar morgen je eerste dag moet hebben. Ze hadden je verkeerd in de planning gezet maar dat maakte voor ons niks uit en we vertrekken weer richting huis.

De dag erna ging dan echt je eerste dag op je kinderopvang doormaken en ook al hoorde ik van iedereen dat dit kennelijk een hele spannende dag moest zijn vond ik dat niet. Zelfs je moeder hield het vandaag droog met afscheid nemen maar zodra we je afgaven aan je mentor keek je moeder wel de klok weg. Ze zijn ook telkens over hoelang we je mochten ophalen ( met een paar mogen we hem weer ophalen, met een uurtje mogen we heb ophalen enz).
Je had het helemaal geweldig gehad en ook al was je de jongste had je alweer snel vriendjes gemaakt en vooral vriendinnetjes.
Vooral Vlinder was helemaal weg van je en kwam ook nog echt even naar ons toe om je uit te zwaaien.
De dag op de kinderopvang had er behoorlijk bij je ingehakt want niet snel na dat ik je in de wagen had gelegd viel je in slaap. Uiteraard blijf je niet heel lang slapen maar alle indrukken hadden je even uitput.

Al snel heb je iedereen weer om je vinger heen gebonden door het tonen van je blije gezicht. Bij elke bezoek aan het kinderdagverblijf begint me steeds meer op te vallen hoe gek ze op je zijn. Ze vechten er nog net niet wie jou mag overpakken van mij zodra we binnenkomen en als ik je weer mag ophalen krijg ik hele verhalen te horen. Hoe lief je wel niet bent en hoe schattig je vandaag wel weer niet bent geweest.
Met die glimlach van je heb jij ook daar iedereen weer betoverd. Bij elke binnenkomst heb jij een brede glimlach op je gezichtje en bij afscheid nemen toon jij je ultieme charmes nogmaals aan alle leidsters. Die laat je dan meteen smelten en laat je achter met rammelende eierstokken.
02 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende