Snottie 14

Ik verbaas me soms hoeveel kracht je al hebt in je beentjes want soms geef je daar mij en vooral je moeder daar flinke trappen mee. Zoals ik al eens eerder heb beschreven dagelijks laat je ons weer nieuwe dingen zien en trots maken we daar dan weer filmpjes en foto’s van. Als je trotse ouders moeten we dit natuurlijk delen met alle opa’s, oma’s, ooms en tantes. Ja kleine vriend je ouders zijn van die mensen geworden waarvan ze voor jou echt een hekel aan hadden. Iedereen wil het ook vooral ook graag weten als je weer wat nieuws hebt geleerd.
Stiekem zet ik je af en toe al neer op je voetjes om kleine stapjes te oefenen maar daar zijn je beentjes nog duidelijk niet sterk genoeg voor.

Je bent voor ons langzaam steeds meer aan het veranderen lichamelijk. Al is dat voor ons moeilijk te zien vertellen andere mensen ons dat als ze je weer eens zien na lange tijd. Het valt ons pas op als we je vergelijken met je eerste baby foto’s en als we die vergelijken dan is het al een wereld van verschil. Dat kleine gezichtje van je begint steeds meer emoties te laten zien en dat is echt geweldig om te zien. Met jou lach betover je echt iedereen en dat lijk je ook wel door te hebben want als mensen je aanspreken toon je die meteen waardoor vooral alle vrouwen weg smelten. Toch doet je pruillip ook zijn werk want zodra je die opzet krijg je meteen je zin van je moeder en ook ik kan er maar weinig weerstand tegen bieden.

Je bent de wereld steeds meer aan het ontdekken met je oogjes en je handjes. Elke dag zodra we wakker zijn en de huiskamer binnenlopen begroeten we samen poes. Die op ons staat te wachten en ik laat je er dan met je handjes door zijn vacht heen strijken. Iets wat jullie beiden geweldig vinden dingen want poes denkt aandacht en glimlacht daarna van oor tot oor. Meteen gaan we dan samen in de stoel zitten en probeer ik rustig te ontbijten met een hand. Gelukkig moet je altijd even wakker worden want jij bent net als je vader meer een avondmens dan een ochtendpersoon. Ik merk dat je steeds meer interesse krijg voor wat wij doen en vooral onder het eten en drinken kun je ons echt aanstaren.

Slapen overdag doe je bijna niet aan en als je slaapt dan moeten we al blij zijn met 20 minuten. Gelukkig bent je ook gemakkelijk bezig te houden met al je speeltjes uit je box maar vooral de liedjes van Sesamstraat vind je helemaal geweldig. Niet alle liedjes want zodra een liedje jou niet aanstaat word je meteen wild en daarmee geef je bij ons aan volgende liedje. Dit doe je het liefst half zittend op bed met een hele constructie om je heen zo dat je moeder en ik dan vaak even wat dingen in huis kunnen gaan doen.

Ik vind het geweldig om de hele dag met je te zitten of te liggen maar soms moet ik echt dingen doen. Het ergste is dat ik ze tegenwoordig heel lang uitstel tot het echt niet meer gaat en ik dan in actie moet komen. Nu je steeds meer kunt en aan het ontwikkelen bent vind ik het ook steeds leuker met je.
Mijn hoofd kan zich dan ook moeilijk verplaatsen in bepaalde mannen die geen luiers verschonen, achter de kinderwagen lopen, baby’s vasthouden omdat ze het niks vinden. Ik doe deze dingen namelijk zonder daar een probleem van te maken en het maakt me vooral trots en bewust dat ik je vader mag zijn.

Elke seconden die ik met je mag doorbrengen geniet ik gewoon van en voelt het soms als iets wat zo onwerkelijk voelt.
01 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Papavan
Papavan, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende