Wat stelt bacon eigenlijk voor.

Ik snap de populariteit van bacon dus totaal niet. Elke keer dat ik langs een advertentie voor vegan voedsel scroll lees ik "haha eating bacon while reading this" en de 220934 andere variates van "haha ik voel me persoonlijk aangevallen door de voedselkeuzes van andere mensen dus ik moet ff stoer doen anders ga ik huilen". Maar van alle dingen waar je veganisten mee kan pesten, waarom fucking bacon?

Huidige situatie: De vader van een familievriend van ons heeft een eigen slagersbedrijf, en voor kerst dit jaar hebben we een flink vleespakket gekregen. Met onder andere, jawel, een flinke homp bacon. Mijn issue is: Bacon ziet eruit alsof het lekker smaakt. Ik heb sowieso echt een ding voor hoe rauw vlees eruit ziet. Ik zou nooit rauw vlees eten, maar rauw ziet het er wel het lekkerst uit.

Dus hier ben ik, ik heb een beetje honger, ik besluit een paar plakken van die homp bacon af te snijden want misschien smaakt het nu anders, wie weet. Mijn mes is niet scherp genoeg dus het wordt een heuse slachtpartij. Maar uiteindelijk lukt het en liggen er 2 ietwat verfomfaaide en deels gescheurde plakken bacon in de pan te braden. Ik sta er wat vertwijfeld bij. Moet ik er een eitje bij bakken? Is het legaal om om 17:45 te ontbijten? En nou, hier zit ik dan, bijna 10 minuten later. In een hongersnoodsituatie zou ik niet zeuren, maar nondeju waarom is bacon altijd zo ontiegelijk zout. Wat moet ik eigenlijk proeven, naast zout? Ik heb er niet eens zout aan toegevoegd. Wisten jullie dat Amerikanen "chocolate-covered bacon" uitgevonden hebben? Onder het mom van "ontbijt als avondeten" ga ik maar een schaaltje brinta maken. Dat lust ik liever.

Een ander ding waar ik over wilde zeuren is hagelslag. Mijn schoonfamilie snapt dus niet hoe je chocolade op je brood kan doen. En ik snap niet hoe je nutella op je brood kan doen en dan een probleem kan hebben met hagelslag, hoe vaak ben je dan op je hoofd gestuiterd? "Nee maar.. boter en chocolade?", probeert mijn schoonmoeder het niet-bestaande probleem te schetsen. Alsof je dat dunne laagje boter proeft. Mijn vriend is gelukkig vernederlandst na 9 jaar relatie met mij, een rasechte-allochtoonse-hollander (???), en eet gewoon pannenkoeken met kaas, boterhammen met hagelslag, bitterballen en stroopwafels. Drop heb ik hem helaas niet kunnen aanleren.

Mijn kind krijgt volgend jaar gewoon een boterham met hagelslag en niemand die mij in de weg gaat staan. Gezien mijn zwangerschapscravings is het sowieso een heel hollands kind aan het worden.

Anyway, het punt is: weg met bacon. Doe mij maar een goeie steak. Zonder chocolade.
16 jan 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 7 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende