Leve de bureaucratie.

Ok dus stel je het volgende voor: We lopen allemaal rond met identiteitsbewijzen waar onze namen, geboortedata, geslachten en smoelwerken op staan. Met deze epische bewijzen kan iemand, ergens, vaststellen wie wij zijn. Filosofisch gezanik daargelaten, natuurlijk. Maar in principe komt het daarop neer: Je wil een fles alcohol kopen en ziet er ondanks je 45 jaar jeugdig uit? ID. Je wil de grens over? ID. Je wilt je ergens inschrijven of een abonnement afsluiten? ID. Het voldoet als identiteitsbewijs.

Maar als ik een fucking KIND in het ZIEKENHUIS wil baren heb ik een GEBOORTEAKTE nodig. Een stuk papier met alleen mijn naam en geboortedatum erop die je zonder identiteitsbewijs onmogelijk aan mij zou kunnen koppelen. En graag in origineel EN kopie EN naar het Duits vertaald aub. Natuurlijk zijn mijn ouders mijn geboorteakte kwijt, dus nu moet ik 14,30 betalen voor een nieuwe, en erger nog: Ik moet mijn vertrouwen in niet een, maar DRIE postbedrijven leggen. Kun je dat echt van een mens vragen?

Ben er sinds gister ook achter dat ik me, binnen 3 maanden na aankomst in Oostenrijk, me ergens had moeten melden voor een "bevestiging van aanmelding". Nooit van mijn leven van gehoord. Ben er ook nooit om gevraagd, en dat terwijl ik hier gewoon woon, werk, studeer, verzekerd ben, belasting betaal en zelfs bij de gemeentelijke verkiezingen mag stemmen. Waarom heb ik het dan nodig als het letterlijk niks doet????

Wist de advocaat ook niet. Is gewoon zo. Bijkomstige complicatie: Ik moet bewijzen dat ik mezelf financieel kan onderhouden. Hoewel ik hier al bijna 6 jaar woon. Dit kan alleen door middel van 3 loonstrookjes van minimaal 960 euro. Ik verdien ca 720 euro. Dus nu weten we niet of ik deze bevestiging kan krijgen. Het inkomen van mijn partner telt niet mee omdat we niet getrouwd zijn. Als ik de bevestiging niet krijg, moet ik mijn zwangerschapsverlof vroegtijdig afbreken omdat ik dan geen kindergebonden budget kan krijgen. Alex kan dat niet ontvangen want weet ik veel, weet ik veel, weet ik veel. Klinkt het alsof er logica achter de regels steekt?

Oh maar dan trouwen we toch ff snel? NEE want om te trouwen moet ik een document uit Nederland voorleggen dat stelt dat ik ook in Nederland ongetrouwd ben. Hoe kom je daaraan? Oh dat moet je opvragen bij de gemeente waar je het laatst heb gewoond. Dus ik moet een willekeurige bedevaartstocht naar Purmerend ondernemen alleen om te bewijzen dat ik single and ready to mingle ben.

Er zijn niet genoeg woorden op deze planeet om uit te drukken hoe zat ik het allemaal ben.
01 apr 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 7 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende