Dingen die blijkbaar alleen ik normaal vind.

Ik wilde vanochtend mijn moeder bellen voor ik naar mijn les zou gaan, maar alas, die lag nog op 1 oor. Rond 13:30 werd ze wakker en kreeg ik een berichtje dat ik nu wel zou kunnen bellen. "Gaat niet, ik zit in de les", typ ik met volste overtuiging terug. "Nee joh", luidt haar antwoord. Ehm. Jawel? "Je maakt een grapje". Wauw, ben ik zo`n slechte student dat het verbijsterend is dat ik op school zit?

Op de vraag waarom dit zo ongeloofwaardig is: "Je bent bijna 40 weken zwanger! Je bent toch niet met de auto gegaan he? Straks beval je in de les!", etc etc etc, hele hoop heisa om niks, ik meen dat je vanzelf wel merkt als je moet bevallen, ook als je in de auto zit.

Mijn klasgenoten en ik hebben elkaar de afgelopen 2 jaar eigenlijk amper gezien. Onze bachelor hebben we afgesloten zonder feestelijkheden, onze diplomas hebben we heel onceremonieus bij een slechtgehumeurde secretaresse op mogen halen, en de eerste anderhalf jaar van de master verliepen eigenlijk ook alleen via het internet. Dus iedereen was best verbaasd toen ik aan het begin van dit semester met mijn dikke reet naar binnen liep. Inmiddels is mijn reet nog dikker, en morgen uitgerekend, wat ons tot de gebeurtenissen van vandaag brengt:

"Wanneer ben je uitgerekend?"
- Morgen
"HAHA wanneer ben je echt uitgerekend?"
- ...morgen???
"MORGEN? En je zit HIER?"
- Euhh.. ja?

Bij de eerste persoon dacht ik: Joh ik heb gewoon les en aanwezigheidsplicht en het ziekenhuis is letterlijk 5 minuten hiervandaan, waarom zijn we dramatisch? Maar toen letterlijk iedereen de exact zelfde reactie op dit nieuwtje had, begon ik toch een beetje te twijfelen. Ik was afgelopen zaterdag ook naar een verjaardag gegaan van een vriend van ons. Ik ben zelfs erheen gereden. Het eerste shockmoment was dat ik überhaupt op ben komen dagen, en wauw ik kan nog autorijden? Benjedannietbangdat?

Ik bedoel, ik ben nog nooit eerder bevallen, maar ik kan me goed voorstellen dat je niet INEENS super heftige weeen hebt en dat er heus nog wel tijd is om de auto aan de kant te zetten, of een parkeerplaats in te rijden ofzo. Ik heb nog nooit gehoord van iemand die ff in 2,5 minuten een kind eruit heeft geperst. Dus is mijn omgeving te dramatisch, of ben ik te ondramatisch?

Ik hoef in ieder geval nergens meer heen deze week, dus ik ga lekker nestelen, chocolademelk drinken en dutjes doen tot de baby er is?
25 apr 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 6 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende