Paardrijden

Ohboyohboyohboyohboy.

Duuuus ik heb voor Kerst 20 priverijlessen gekregen van mijn vriend en schoonouders. En gister was de eerste les. Mijn schoonmoeder vertelde me dat veel mensen de instructrice streng vinden, en dat bleek echt een understatement te zijn. We stonden heel awkward het paard te poetsen, want smalltalk, daar deed ze niet aan. Ik dacht dat ze misschien wel wat over het paard zou willen vertellen, dus ik vroeg haar hoe "hij" heette.

"Ze heet Nikki en het is een ZIJ", informeerde ze me nors. En poetste in doodse stilte verder.

Dus dat was erg succesvol.

Vervolgens wilde ze me bij het opstijgen geen krukje laten halen want "ik kan het best". Nee ik kan het niet best, ik heb die flexibiliteit om mijn been zo hoog te krijgen niet meer, mag ik ff. Na drie gefaalde pogingen zuchtte ze en mocht ik eindelijk die kruk halen. Alsof ik d`r moeder heb beledigd, echt.

Het rijden zelf werd vervolgens ook complete fissa, want ze houdt er een COMPLEET andere rijstijl op na. Namelijk: Je mag niet met de teugels sturen. Sterker nog, je moet de teugels compleet los hebben hangen. En ik ben een van die mensen die heeft geleerd om met de hielen aan te sporen, en dat mag dus ook niet. Dat moet met de kuiten. En bij het aansporen trek ik dan per ongeluk mijn benen omhoog (het is een raar automatisme). En dat mag OOK niet. Dus lang verhaal kort, ze heeft ca 1 uur lang tegen me staan mopperen omdat ik alles in haar ogen verkeerd deed, ik weet nog steeds niet hoe je een paard met je zit/benen stuurt, en toen mochten we het paard weer in doodse stilte aftuigen en in de wei proppen. "Bel maar als je de volgende les wilt inplannen", deelde ze me nors mede, en stampvoette in de andere richting.

Het is in ieder geval een goede oefening in het humeur van anderen niet persoonlijk nemen, en wie weet leer ik ooit paardrijden zoals zij dat graag ziet lmao. Het internet beweert verder dat je met rijlaarzen makkelijker je benen lang kan houden, dus wellicht helpt dat (maar die dingen zijn ZO irritant om aan- en uit te trekken, ik kan me nog herinneren dat mijn vader me elke zaterdag bijna ondersteboven moest houden om mijn been uit mijn rijlaars te schudden).

Anyway, ik ga ervan uit dat die vrouw er ook naar uit kijkt om nog 19 uur lang tegen me te mogen mopperen.
21 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 6 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende