Je kunt het allemaal niet meer verzinnen.

Waar ik over in de piepzak zit:

- Menus designen
- Mensen die ineens afzeggen (???)
- Bloemen. Zoveel bloemen.
- Vergeten we de ringen niet?
- Een wie zit waar overzicht, wel zo handig.
- Wat als mijn kind in het water valt en verdrinkt?

Waar mijn schoonvader, die zich nergens om hoeft te bekommeren wat de bruiloft aangaat, over in de piepzak zit:

- Koekjes.

Mijn schoonmoeder heeft random besloten om iedereen te vragen of ze koekjes voor de bruiloft willen bakken. Wat ik in principe al stom en dom vind, want we hebben taart, 4 desserts, een candybar, en een chocoladefontein met fruit. Wie gaat er koekjes eten??? Maar goed, ok, het zij zo. "Ik ga dan een hele grote plaatcake bakken en die in reepjes snijden", vertelde ik aan mijn schoonmoeder. Die liep nog net niet rood aan van woede dat ik waagde het te suggereren. "Je moet geen CAKE bakken", roept ze beledigd. "Het moeten KOEKJES zijn!".

Echt bitch what the fuck het is MIJN bruiloft ja, al serveer ik fucking GRAS. Maar goed, kan me aan mijn reet roesten, heb toch betere dingen te doen dan taarten bakken. In de tussentijd bakt mijn schoonmoeder een miljard koekjes, A. zijn beide tantes bakken 6 miljard koekjes, mijn schoonzus bakt koekjes, mij best joh.

Mijn schoonvader, echter, ligt hier al nachten wakker van, aldus mijn schoonzus. Er zijn veel, en veeeeel te weinig koekjes, vindt hij. En zodoende belde hij de plaatselijke bakker om 300 (DRIE HONDERD) koekjes te bestellen. Aanstaande dinsdag mag hij ze halen, maar ook dit baart hem kopzorgen: Dinsdag is veel en veel te laat, hij moet de koekjes eerder hebben, zodat ze tijdig voor de bruiloft klaar zijn. De bruiloft is overigens zaterdag.

Drie honderd koekjes.
Drie. HONDERD. Koekjes.

A. vindt het allemaal hartstikke grappig, maar ik krijg er echt een crisis van. Wie heeft er ooit 300 koekjes nodig?? Plus alle koekjes die gebakken zijn, we hebben nu makkelijk 600 koekjes. Oh no.

"Maar het is toch niet jouw probleem?", meent A. Eh jawel, wat in godsnaam moet ik met 300 koekjes? En dan moet ik ze mee naar huis slepen ofzo? Hoe kom ik van die koekjes af?? "Dat is echt niet jouw probleem. Zij brengen de koekjes in jouw leven, en dan moeten zij ook de koekjes weer uit je leven halen".

Wat een wijsheid op de vrijdagavond. Proost!
11 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 7 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende