Eindejaarslijst 2022

Zo, we zijn er weer cool! Hoewel het leuk is om voorgaande jaren te vergelijken, werd de lijst wel erg lang, dus 2014-2018 heb ik weggehaald erg vrolijk

1. Welke gebeurtenis of trend vond je belangrijk?
2019- Dat mijn vriend afstudeerde vond ik super belangrijk. Dat ik een bypass kreeg vond ik ook best een big deal.
2020- Mijn eigen afstuderen en dat ik in therapie ben gegaan. Verloving was ook best een big deal nahnah
2021- Dit jaar was hella wild. Ik heb ineens een eigen auto, een rijbewijs, en een baby op komst. Ik heb ook eindelijk een aantal oud-vriendschappen goed bereflecteerd en losgelaten. Het is goed zo, we hebben onze tijden gehad en we zijn uit elkaar gegroeid, of wat dan ook. Life goes on vrolijk

2022- De geboorte van mijn kindje, geen twijfel. Ok volgens mij is de toon voor deze vragenlijst gezet. Next.

2. Mooiste herinnering van afgelopen jaar?
2018- Ik heb voor het eerst een echt versgeperst kindje vastgehouden en voorlopig is dat het mooiste moment van mijn leven, ondanks dat het niet mijn kind is nahnah Ik kan niet echt omschrijven hoe bijzonder ik het vond.
2019- Het is al jaren de droom van mijn ma om Andre Rieu live te zien. Gister heb ik haar als vervroegd verjaardagscadeau met tickets voor zijn kerstconcert verrast. Haar zo blij te zien bij het concert is sowieso een van de mooiste herinneringen van dit jaar vrolijk
2020- Sowieso de verloving verliefd 2021- Pfoe, het was echt een veelbewogen jaar, ik zou het niet weten. De alpaca picknick in Almere was achteraf gezien echt leuk, ondanks dat we een uur vanaf het station moesten lopen (wtf Almere) en de alpaca onze shit jatte (wtf alpaca) en ik vervolgens ook nog eens doorlekte want duh, tuurlijk moet je dan ongesteld zijn (wtf cyclus). Achteraf gezien grappig en typisch :-)
2022- Mijn eigen versgeperste kindje vasthouden. Overigens blijkt achteraf het kind uit mijn reactie in 2018 niet eens echt versgeperst gewezen te zijn, want het was een keizersnede. Daarmee is mijn eigen kind officieel het eerste versgeperste kind dat ik vast mocht houden. Mooi he?

3. Beste boek dat je gelezen hebt?
2018- Om eerlijk te zijn kan ik me überhaupt niet herinneren wat ik dit jaar wel en niet gelezen heb. Ik heb wel een goed aantal boeken uit though, en ik ben een stuk minder fan van Stephen King dan in de voorgaande jaren. Zijn boeken zijn eigenlijk min of meer allemaal hetzelfde. Daddyissues, alcoholisme en spoken zien. En aan het einde van het boek gaatie dood. Altijd.
2019- Mischling van ehhh, iemand. Het gaat om een tweeling in Auschwitz die bij meneertje doktertje Mengele belanden.
2020- Ik ehm.. heb eigenlijk maar 1 boek gelezen volgens mij. En dat gaat over de schoolshooting van Columbine dus ik weet niet of we dat een mooi boek willen noemen?
2021- Ik heb vooral veel papers gelezen dit jaar. Heb een short story van Roald Dahl gelezen, "The Landlady", maar 6 bladzijdes wil ik nou niet bepaald een boek noemen.
2022- We zijn bijna door Jip en Janneke heen? :-)

4. Beste programma op tv?
2018- Zondag met Lubach, maar mijn nieuwe copingsstrategie is momenteel ook Spongebob kijken
2019- Zondag met Lubach. We hebben dit jaar ook Lucifer uitgekeken maar ik zou het niet de beste serie durven noemen.
2020- The Boys!!
2021- Arcane.

2022- Ik vind Manifest echt leuk. Begon er een beetje sceptisch aan, ben niet zo`n serie-mens, maar deze serie greep me echt.

5. Beste film die je gezien hebt?
2018- Ik vond Johnny English 3 wel leuk.
2019- Ik vond the Joker een goeie film op onze maatschappij te reflecteren. 3deep5u?
2020- hahahaha naar de film in 2020. HAHAHAHAHAH. Ha. Thuis hebben we "The Great Gatsby" gekeken, vond het zeker een hele mooie (maar verdrietige) film.
2021- Jungle Cruise was echt een belevenis, we hebben hem in 4D gezien en het was echt cool. Het was wel je typische-typische feel-good film maar goh, moet alles een diepere betekenis hebben? :-)
2022- Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ik heb volgens mij maar 1 film gezien dit jaar? Black Adam. Was an sich geen slechte film, maar het was wel een typische superheldenfilm. En voor superheldenfilms geldt: Als je er 1 hebt gezien, heb je ze allemaal gezien.

6. Mooiste auto?
2015- Audi A4, nog steeds.
2016- Ik hou jullie ervan op de hoogte, mocht er ooit iets veranderen.
2017- Zie bovenstaande.
2018- Zie boven bovenstaande?
2019- Jongûh.
2020- vrolijk
2021- ONZE SUPERSCHATTIGE FORD FIESTA verliefd

2022- Onze Ford Fiesta maakt nog steeds de straten onveilig, topding.

7. Slechtste dag?
2018- Ik ben dit jaar een wandelend rampenplan geweest, laten we het er maar niet over hebben.
2019- Sws toen ik een vers geopereerd mens was en mijn schoonouders drama besloten te schoppen. Ik kom hier voor mijn rust jaaaaaaaaaaaaaaaa.
2020- Ja 2020 was een goed jaar voor slechte dagen. Mijn allerslechtste dag was toen er in een van mijn lessen een video werd getoond van iemand die actief zelfmoord aan het plegen was, daar raakte ik heel erg over mijn toeren van en vervolgens kreeg ik zelf heftige suicidale neigingen. Snap tot op de dag van vandaag niet waarom die video nodig was.
2021- Wisten jullie dat achteraf mijn mirena spiraal voor bovenstaande verantwoordelijk was? Pls naar de dokter gaan als jullie zulke heftige stemmingswisselingen/depressies hebben na het installeren van anticonceptie, bij voorbaat dank. Mijn slechtste dag dit jaar is eigenlijk een reeks van 3 weken waarin ik corona had en tenminste gevoelsmatig op sterven na dood was. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, maar ja is maar een griepje he, yawn. Hardlopen wil sindsdien ook niet meer dus da`s kut. Maar het kan erger!

Oh boy en de dag dat mijn lieve konijn overleed is ook met geen pen te beschrijven. Dat ze maar veel bokkesprongetjes maakt daarboven.
2022- Euh, het was een heel emotioneel jaar lol. Ik denk toen we gezellig met zijn drietjes de griep kregen, een paar weken terug. Lekker voor een baby met 40 graden koorts zorgen terwijl jij en je partner zelf ook 40 graden koorts hebben. Pfew.

8. Wat deed je afgelopen jaar dat je nooit eerder deed?
2018- Statistiek studeren. Brrrrr. Klotevak. Bid voor me.
2019- Statistiek is inmiddels in da pocket. Ik heb nog nooit eerder een week in het ziekenhuis gelegen I guess? Ik raad het van harte niet aan.
2020- Verloofd zijn, een bachelor diploma halen, een neuspiercing zetten, in lockdown zijn, in quarantaine zijn, een baan als onderwijsassistente hebben.
2021- Een auto kopen, een navelpiercing zetten, een rijbewijs halen, zwanger raken, een konijn begraven, een masterscriptie schrijven, mijn doelgewicht behalen, flauwvallen. Het was een mooi jaar lmao.
2022- Bevallen, voor een baby zorgen, mijn navelpiercing verliezen (rip navelpiercing), een bruiloft plannen, trouwringetjes uitkiezen, met een baby naar mijn college gaan (?).

9. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je nieuwe maken?
2018- Aan 2019 ga ik niet teveel eisen stellen, dus het enige wat ik (nu al) probeer te veranderen is dat ik op vaste tijden opsta, naar bed ga en eet. Verder ben ik op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren, combinatie vrijetijdsbesteding en dieren zou blijkbaar helpen? En zo niet, nou dan heb ik tenminste iets leuks te doen. Vaker sporten, maar dit keer als depressie-bestrijding.
2019- Haha ik en sporten. Hahahaha. Ha. Ik heb begin 2019 een sollicitatiegesprek gehad bij het asiel maar ze hadden toch voor iemand anders gekozen. Maar sinds september heb ik een hele leuke baan bij een jonge gehandicapte vrouw thuis en het is super gezellig met haar. Dus het is anders gekomen dan ik van plan was maar dit is ook prima. Het opstaan op vaste tijden is ook redelijk gelukt. Voor 2020 wil ik leren op vaste tijden te eten. Verdere doelen heb ik eigenlijk niet.
2020- Neuh ik vreet nog steeds wanneer ik wil lol. In 2021 wil ik mijn rijbewijs halen, wilde het eigenlijk ook al in 2020 maar tussen de lockdowns door was het gewoon onmogelijk. Hopen dat corona gauw oppleurt vrolijk En wellicht een nieuwe stappenteller aanschaffen en weer aan de wandel gaan want volgens mij zit ik echt teveel thuis (sportschool is dicht en het is te koud om hard te lopen dus ehhh).
2021- Rijbewijs gehaald, nieuwe stappenteller gehaald, ik wandel regelmatig. Joah ik zou zeggen dat mijn doelen behaald zijn :-) Voor 2022 wil ik geen doelen zetten, naast misschien mijn masterscriptie afronden. Sowieso gaat mijn leven op zijn kop staan, hoe zet je daar doelen voor lmao.
2022- Goed dat die scriptie geen doel was lmao wat een katastrophe. In 2023 wil ik graag weer het sporten goed oppakken, minstens 3 vaste dagen per week. Gewoon een beetje tijd voor mezelf. Ik wil digitaal leren tekenen, en die scriptie moet sowieso dit jaar af. We zijn al op de helft, dus heujj.

10. Welke landen heb je bezocht, en welke wil je in 2022 bezoeken?
2018- Georgië, Hongarije, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland vrolijk
2019- Kroatie, Duitsland, Belgie heb ik bezocht, we gaan wellicht in Februari naar Italie maar dat staat nog niet vast.
2020- Ik was in Slovenie, Servie, Nederland en Duitsland vgm.
2021- Nederland en Slovenie. In 2022 kunnen we misschien eens buiten Europa snuffelen. Of we gaan eens een keer leuk naar Spanje, daar zal vast iets te doen zijn.
2022- Slovenie, Italie, Nederland. In 2022 willen we op huwelijksreis naar IJsland, kijken of dat lukt met een minimensje (die laten we zeker niet achter). En als het niet lukt, een strandvakantie naar Griekenland ofzo. We zien wel hoe dat loopt. Nederland staat sowieso op het programma, zoals altijd.

11. Wat wil je aankomend jaar wat je niet had afgelopen jaar.
2018- Zelfvertrouwen. Oh en vrienden in dit gat, wtf. Waarom is het zo moeilijk om vrienden te maken als volwassene.
2019- Een huis in Nederland en een vriend die Nederlands kan? nahnah
2020- Mijn vriend kan Nederlands heujj. Maar de verhuizing is er helaas niet van gekomen, but it's okay. In 2021 wil ik een rijbewijs en een eigen autootje.
2021- Die stomme master. Ik overweeg 6x per dag om te kappen maar ik zit zoooo dicht op de finish dat het eigenlijk zonde zou zijn. Nog een semester. Nog eeeeeeen semester. Zucht.
2022- Ok, jammer dat ik nog in dezelfde situatie zit. Die master zou episch zijn, ik hoef alleen nog de scriptie maar boyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.

12. Welke data van afgelopen jaar staan in je geheugen gegrift?
2018- Er is nog steeds niets veranderd, er is niet echt iets speciaals voorgevallen dit jaar. Op 16 november kreeg mijn konijn de hik, dat was wel leuk. Ze heeft een hele week zitten hikken en het was echt hilarisch. Zij was wel duidelijk gefrustreerd, maar de dierenarts kon ook niets voor haar doen dus ze moest het helaas uitzitten.
2019- 17 september heb ik mijn bypass gehad. Ik heb 'r Ursula genoemd.
2020- 11 augustus vrolijk
2021- 19 augustus. Augustus is echt de maand waar elk jaar alle shit gebeurt lmao. Maar 19 augustus is dus de dag van de positieve test.
2022- 26 april, bevalling begonnen. 27 april, bevalling afgesloten.

13. Wat is het beste wat je hebt gekocht afgelopen jaar?
2018- Mijn gaming PC was best een coole aanschaf. Oh en een koelkastmagneetje van Stalin zijn hoofd. Oh oh en een kerstbal in de vorm van een kroket met mosterd.
2019- Euhhhhhhhhhhhhhh. Een deken die je in het stopcontact kan doen die dan warm wordt. Ik slaap sindsdien als een baby. Verder schiet me niet echt iets tebinnen.
2020- Ook mijn Animal Crossing Switch erg vrolijk
2021- Oh boy. Mijn iPad is toch behoorlijk episch, kan erop tekenen en notities schrijven en dat is best handig voor school. Mijn nieuwe konijntje was ook best een leuke aanschaf, of dat zou hij zijn als hij zou stoppen met op mijn vloer te plassen. Nou ja, hij is tenminste schattig. OHH MIJN AUTO!!! Sowieso mijn auto. Omg waarom heb ik zoveel epische dingen gekocht dit jaar.

2022- Onze trouwringen verliefd Verder heb ik eigenlijk vooral heel veel babyspeelgoed gekocht. Zucht.

14. Waar ging het meeste van je geld naartoe?
2018- Boeken en voedsel eigenlijk..
2019- Willekeurige dingen die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Mijn amazon account is het dieptepunt van mijn leven thanks voor het luisteren.
2020- Hahah volgens mij is mijn Amazon account nog steeds mijn ondergang ja. Maar ik spaar ook veel, we hebben een spaarpot voor de auto en een spaarpot voor de bruiloft verdrietig
2021- Dit jaar heb ik Apple gefinancieerd. Een iPad, een Apple Watch, Airpods, een Pencil, een iPhone. Ben er zelf een beetje beduusd van hahah. I regret nothing!

2022- Ja, babyprullaria dus. En een Macbook.

15. Waar was je heel enthousiast over afgelopen jaar?
2018- Mijn stage, lol. En het behalen van mijn propedeuse was ook best een toppunt eigenlijk.
2019- Ik heb het afgelopen jaar een supertoffe (andere dan hierboven genoemde) stage gehad bij Jeugdzorg. Ik was en ben ook nog steeds super enthousiast over mijn plannen om naar NL te verhuizen met vriendlief. Natuurlijk wel onder voorwaarde dat ik mijn bachelor haal maar dat zie ik momenteel wel redelijk zonnig in cool!
2020- Verloving, het behalen van mijn bachelor, het beginnen van mijn master, mijn baan, verhuizen naar een ruimere woning met aparte slaapkamers.
2021- Mijn auto en rijbewijs! En nu de shockfase een beetje voorbij is ben ik ook voorzichtig optimistisch over de baby vrolijk Komt allemaal wel goed, al onze ouders hebben het immers ook overleefd. Al doende leer je.
2022- Mijn kind is het allerleukste kind van de wereld en ik ben nog steeds super enthousiast over hem en alles wat ie doet. En inderdaad, we hebben al doende geleerd en leren nog elke dag. Het ouderschap is niet zo verschrikkelijk als alle andere mensen je willen laten geloven (waarom doen mensen dat eigenlijk?).

16. Welk(e) nummer(s) zal je altijd doen denken aan afgelopen jaar?

Only A Lifetime - FINNEAS


17. Was je VERGELEKEN MET [rip Nederlands] het afgelopen jaar...
a) Blijer of triester?
2019- Blijer.
2020- Blijer.
2021- Blijer

2022- Blijer
b) Dikker of dunner?
2019- Döner uiteraard.
2020- Dunner maar nog steeds niet op doel ;_;
2021- Dunner.

2022- Iets dikker.
c) Rijker of armer?
2019- Armer want mijn 4 jaar aan studiefinanciering is afgelopen lmao
2020- Rijker want we werken allebei inmiddels erg vrolijk
2021- Armer, heb minder uren erg vrolijk

2022- Armer, krijg geen stufi meer en ik heb een gat in mijn handdd jongens help.

18. Wat had je graag meer gedaan?
2019- Grenzen aangeven MAAR ik heb twee weken geleden een cursus grenzen aangeven gevolgd op de universiteit en sindsdien ben ik er echt mee aan het oefenen. Dus in 2020 gaat er een ander antwoord staan nahnah
2020- Naar Nederland gaan, heb mijn familie maar een keer gezien dit jaar verdrietig
2021- Heel eerlijk, slapen. Ik ben zo ongelofelijk moe lol.

2022- Mensen gedwongen fotos van mij met mijn kind te maken, soms voelt het alsof ik de enige persoon ben die fotos maakt. Why.

19. Wat had je graag minder gedaan?
2019- Ik heb er inmiddels vrede mee dat ik geen fan van mezelf ben. Maar dat is eigenlijk een leugen want ik lach graag om mijn eigen grappen dus ik ben wel een beetje fan van mezelf.2020- Pfff. In lockdown zijn. op 26 december begint de derde lockdown bij ons, twee weken nadat de tweede lockdown is beeindigd. Ik word er zo ontzettend moe van zeg ik je. Coronagetest worden is ook niet het leukste wat ik ooit heb gedaan (maar dat wordt in 2021 juist meer want ze willen dat leerkrachten zich dan wekelijks laten testen).
2021- Om domme shit huilen man. Zwangerschapshormonen zijn een van de raarste dingen die ik heb mogen beleven, smfh.
2022- Minder gehuild, kuthormonen. En het was nooit iets dat het huilen waard was. Als er in bepaalde liedjes een gitaar een bepaald pling geluid maakte was het allemaal voorbij. Heb zo vaak de auto aan de kant moeten zetten vrolijk We zijn nu al 8 maanden verder sinds de bevalling en ik ben nog steeds een emotrut, crazy now nature do that.

20. Ben je verliefd geworden afgelopen jaar?
2017- Insert homoseksuele quote over hoe we elke dag opnieuw verliefd op elkaar worden ofzo. Srs zweverige romantische shit is zo niet mijn ding.
2018- Zie 2017

2019- Zie 2017
2020- vrolijk
2021- We blijven erbij.
2022- Jazeker, liefde op het eerste gezicht zelfs verliefd

21. Hoe oud werd je dit jaar?
2018- 24 en over drie weken mag ik er weer een jaartje aan toevoegen? Lame.
2019- 25 en ik vind het zielig voor mezelf dat mijn verjaardag altijd binnen een x aantal weken is als ik de vraag beantwoord. Misschien moet ik beginnen de lijst in september in te vullen ofzo. Of in Februari, dan verjaar ik pas over 11 maanden.
2020- 26 en ik mag over drie weken weer verjaren. Oef ik ben nu echt oud hoor lmao, waarom was ik daar op mijn 22ste grappen over aan het maken het is niet grappig ;_;
2021- Pls stop.

2022- Hey, ik ben tenminste nog geen 30! Silver linings, ja toch?
30 dec 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 7 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende