Wanneer maak je van een mug een olifant?

Vol verbazing las ik een artikel over hoe "hey guys" niet genderneutraal is en dat we alternatieven nodig hebben. Een discussie waar m.i. geen reden voor is, een discussie die nergens op slaat, een discussie die me doet afvragen waar dit in godsnaam (oeps we zijn niet allemaal goden dus ik ga een alternatief woord aanvragen brb) mee bezig zijn. Vanzelfsprekend mag ik deze mening niet hebben, het zou een teken zijn dat ik de onderdrukking van de vrouw al geinternaliseerd heb. Heel tragisch.

Maar wat me pas echt uit het veld sloeg was de opmerking dat het Engels geen genderneutraal woord kent, en dat het Duits dit WEL zou hebben: het woordje ihr. Dus daar wil ik ook wat aandacht aan schenken. Guys is namelijk zowel genderneutraal als mannelijk. Ihr is zowel genderneutraal als vrouwelijk. Dus weer: waar hebben we het over?

Vervolgens komt het pleidooi van een transgender vrouw die vindt dat het woordje "guys" afgeschaft moet worden omdat dat haar terugneemt naar haar dagen als man, waar ze blijkbaar negatieve associaties mee heeft. Prima hoor, geen probleem.

Ik zou bij deze graag het woord "tuinbonen" willen afschaffen. Dit woord neemt me terug naar mijn dagen als kind, waar mijn moeder me vooral vaak tuinbonen voerde. Ik heb er nog steeds PTSS van. Ah en als vegetarier zou ik graag het woordje "kip" willen afschaffen. Ach weet je wat, schaf dat hele dier maar af. En nu het toch weer bijna Sinterklaas is: Als we in combinatie met "zwart", "wit", "regenboog", "kaas", en "roetveeg" ook nog de naam "Piet" afschaffen dan zijn we ook weer van die discussie af.
16 okt 2018 - bewerkt op 05 mrt 2020 - 336x gelezen
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 3 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende