Nieuwe avonturen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb, een maand om precies te zijn. Een maand waarin weer veel gebeurd is. We hebben onderwijs gekregen over het bovennatuurlijke, zijn sinds het begin van het jaar de Bijbelboeken aan het doorwerken en nu alweer bij Kronieken beland, hebben onderwijs gehad over onze identiteit in Christus en over dromen en bestemming. Bij dat laatste hebben we o.a. een tijdlijn gemaakt met kenmerkende gebeurtenissen in ons leven die wat over onze bestemming kunnen zeggen en hebben we gister een motivatiegaven test gedaan naar aanleiding van Romeinen 12. Ook werden we in de klas in groepjes gedeeld en nam elk groepje een gave tot zijn rekening, waarover we moesten vertellen hoe diegene met die gave naar de wereld kijkt, wat zijn passie is en zijn valkuil. Ons groepje kreeg de gave van profetie voor onze rekening, wat voor mij heel erg makkelijk was, omdat ik er alleen maar inzicht in mezelf voor moest hebben. Ik had ook verwacht dat dit er als hoogste uit zou komen bij de test die we later in de les maakten, maar dit bleek niet het geval. Profetie eindigde bij mij op de 3e plaats, leider op de 2e plaats en bemoediger op de 1e plaats. Wel lag de top 3 bij mij heel dichtbij elkaar. Het is wel een uitslag waar ik me in herken. Wat ook wel grappig was is dat het vandaag weer werd bevestigd dat ik een bemoediger ben. In de ochtenden beginnen we altijd samen met God: de woensdag en donderdag door aanbidding en de maandag en dinsdag verschillend. Vandaag moesten we onze hand tekenen en werden alle a4tjes op tafel gelegd. Niemand wist welke hand van wie was en zo moesten we aan God vragen wat we bij welke hand mochten neerzetten. Bij mij op de hand stond o.a. dat ik een bemoediger ben en dat mijn woorden woorden van leven zullen spreken in het leven van anderen. Dat is weer eens een mooie bevestiging :-)

Ook op het gebied van worship heb ik weer veel nieuwe dingen mogen leren. Marcel Zimmer heeft ons les gegeven over liedjes schrijven, waarna we het zelf mochten oefenen. Ook hebben we van één van onze toerusters, Iwan, een melodie gekregen die we voor volgende week moeten uitwerken tot een liedje. Wat ook heel leuk was is dat we vorige week bezig zijn geweest met anticiperen. Hierbij begon één iemand met bijv. een tekst, de volgende die de akkoorden eronder legt, de volgende die een tweede stem pakt, en de ander die daar weer een melodie onderlegd en zo wordt alles bij elkaar opgestapeld tot een liedje wat op dat moment wordt bedacht.

En......we hebben vandaag antwoord gekregen op een vraag die ons lang heeft beziggehouden: Waar gaan we heen met de missiereis aankomend voorjaar? Oekraïne it is. Er waren een aantal klasgenoten die er een beetje verontrust over waren vanwege de spanningen daar, maar er is ons duidelijk gemaakt dat we naar het veilige deel gaan. Maar het is natuurlijk een hele gave uitdaging om daar iets te mogen betekenen.

En nu kunnen we ook eindelijk effectief aan de gang met sponsors zoeken. Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit hoe ik het ga doen. Ik heb afgelopen weekend een benefietconcert gehouden om mijn bijbelschoolkosten bij elkaar te krijgen en het lijkt me heel erg leuk om zoiets nog een keer te doen, maar ik geef de uitkomst hiervan geloof ik eerst maar even over aan God ;-)

Fijne avond allemaal!

29 nov 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Heiligboontje
Heiligboontje, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende