Deel 3 - Oekraine (Kiev)

Hier weer een nieuwe blog online. Ondertussen ben ik alweer een aantal dagen terug uit Oekraine, maar wil jullie toch nog even meenemen in de laatste belevenissen daar. :-)

Veel leesplezier!

DAG 8

Op deze dag zijn we naar kinderen geweest met een spierziekte. Hierbij mochten we meewerken aan een programma dat al was voorbereid. Dit betekende dat sommige klasgenoten kinderliedjes hebben gezongen en daar een dansje hebben gedaan en de kinderen hierin probeerden mee te nemen. Aan het einde van de voorstelling hebben we cadeautjes uitgedeeld aan kinderen en ze gezegend toen ze weer de zaal uitliepen. Voor de rest hebben we helaas weinig contact met ze gehad.

DAG 9

Aangezien de volgende dag de daklozen weer op het programma stonden voor een deel van de klas zijn we weer naar de supermarkt gegaan om kleren in te slaan. Ook zijn er verschillende andere spullen gekocht voor andere doelgroepen.

In de middag hebben we geevangeliseerd in een parkje. De worshiptrack mocht daar beginnen met het zingen van een aantal worshipsongs, terwijl de rest al begon met evangeliseren. Later zijn wij ook bijgevoegd. Toen we begonnen met evangeliseren leek iedereen weg te lopen die we op het oog hadden. Daarbij hadden we geen vertaler, waardoor we heel beperkt waren in op wie we afstapten. Alleen de jongeren kennen daar vaak wel engels, maar ouderen absoluut niet. Al met al met niemand het evangelie kunnen delen. Wel heb ik mogen bidden met een vrouw die al 15 jaar last van haar been had. Ze geloofde zelf ook zei ze, maar om voor haar te bidden probeerde ze toch eerst af te wimpelen. Uiteindelijk toch met haar mogen bidden. Helaas op het moment zelf geen resultaat, maar wie weet hoe God het verder uitwerkt.

In de avond waren we te gast bij een jeugdavond. Hier hebben we met de worshiptrack de mensen mee mogen nemen in aanbidding. Een liedje die we oa ook deden was een Oekraiens liedje. Deze hadden we voor de reis voorbereid en hebben we op verschillende plekken gezongen. En overal waar we dit lied zongen vonden ze het geweldig. Zo ook hier. Daarna hebben nog 2 uit mijn klas een getuigenis mogen delen en heeft iemand nog een preek gehouden. En als hoogtepunt van de avond: Wij leerden Oekraiense woordjes van de Oekraiense mensen en anderson leerden we hun Nederlandse woordjes, wat sons best komische resultaten gaf. :-)

DAG 10

Op deze dag werd onze groep in 3en gesplitst. Een deel is naar de daklozen gegaan, een deel heeft meegewerkt bij de tieners en de worshiptrack, waaronder ik, mocht een aantal liedjes spelen in de dienst in de ochtend en de middag. In totaal hebben we drie liedjes mogen spelen, waaronder weer het Oekraiense lied. Een mooie ervaring om mee te nemen en ik hoop dat er meer van dit soort dingen mogen volgen.

DAG 11

Vandaag was een dagje vrije tijd of city trip voor degenen die geintresseerd waren. Degene die onze missiereis heeft georganiseerd en begeleid liet ons vandaag een stukje Kiev zien, waarbij we naar de laagste metrostation van de wereld zijn geweest (125 m), met de metro gereist hebben, wat mooie kiekjes hebben mogen maken, we een heerlijk bakje thee met taart bij een cafeetje gehad hebben, russisch hebben gegeten bij een restaurant (wat overheerlijk was), we een rooms katholieke kerk hebben bezocht en op de foto zijn gegaan met beschilderde paaseieren nahnah
De avond hadden we lekker voor onszelf.:-)

16 mei 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Heiligboontje
Heiligboontje, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende