Terugblik op 2016

Ten eerste wil ik iedereen de beste wensen wensen voor dit nieuwe jaar (ja, ik weet dat ik er een beetje laat mee ben en het officieel niet meer mag, maar ik doe het lekker toch nahnah ). Dat het een gezegend jaar mag worden waarin jullie God (beter) mogen leren kennen, een jaar van diepere relaties en dat je dromen mogen uitkomen.

Zoals gewoonlijk bij een nieuw jaar wil ik ook weer even terugkijken op het afgelopen jaar, in dit geval kwartaal, omdat ik nog geen jaar op de bijbelschool zit.

Als ik terug kijk op het afgelopen kwartaal kijk ik zoiezo terug op een geslaagd kwartaal waarin ik veel heb mogen leren, zowel in prive omstandigheden als op de bijbelschool. Ten eerste is het natuurlijk fijn om met mensen te zijn die dezelfde passie hebben als jij en je samen mag groeien, ieder zijn eigen weg binnen het geheel. Voor mezelf merk ik dat ik de meeste groei en uitdaging heb op het gebied van aanbidding, zowel op het theoretische vlak (muziektheorie, solvege), als in de praktijk. Zo heb ik met mijn klasgenoten van de worship track een liedje mogen schrijven en deze laten horen aan mijn klasgenoten van de mission & ministry track, hebben we de week voor de kerstvakantie voor het eerst aanbidding mogen leiden, waarmee we op de wo en do altijd de dag beginnen en hebben les gehad over zangtechnieken en over liedjes schrijven. Ook met lessen over de bijbel ontdek je weer hoe veel schatten daarin te vinden zijn en soms wordt je ook weer eens aan iets herinnerd wat je wel wist, maar weer even mee aan de slag kan.

In mijn prive omstandigheden heb ik vooral mogen leren om dingen los te laten. Het was voor mij best wel een stap om aan deze school te beginnen, omdat ik niet in staat was om mezelf op financieel gebied te onderhouden, ook al heb ik dat wel eventjes geprobeerd. Dit resulteerde in het feit dat ik regelmatig aan het kijken was hoe ik de uren die ik moest maken voor werk in mijn tijdsplanning probeerde in te delen, maar hoe ik het ook wende of keerde, het lukte niet. Wel werkte ik wat ik kon en dat betekende dat ik 30 uur naar school ging en daarnaast nog 30 uur werkte en regelmatig op school de uitdaging had om mijn ogen open te houden. Toen ik de conclusie trok dat dit zo niet kon nam het op het werk ook al een andere wending: mijn uren namen af. Financieel absoluut niet positief, maar wel alsof er een last van me afviel. Toen was het de uitdaging om God te vertrouwen dat Hij zou voorzien en ik kan zeggen dat Hij dat ook zeker heeft gedaan. In de maand oktober werd het bedrag dat ik tekort had door 1 persoon op mijn rekening gestort, zonder dat ik haar er iets over had vertelt. In november heb ik een benefietconcert georganiseerd. Dit was best wel een spannende periode, omdat ik de week erna mijn schoolgeld en mijn huisgenootje moest betalen en het geld gewoon niet had. Op mijn benefiet kwamen ook niet zoveel mensen als ik had gehoopt, maar toch werd er ook toen opgehaald wat ik nodig had. De maand december was weer een uitdaging. Ik ben toen begonnen met gemeenteleden op te bellen, maar had er eigenlijk helemaal geen vrede over. Het was gewoon een idee dat ik van een ander had gepikt. Ik ben toen ook na een aantal mensen gestopt en heb gewoon tegen God gezegd dat, aangezien Hij me op de bijbelschool wou hebben, Hij ook mocht voorzien. Ik heb het verder losgelaten en aan het eind van de maand mogen zien hoe er ook in dit geld was voorzien. En op die manier heb ik ook het jaar mogen afsluiten :-)

En nu zijn we al weer twee weken bezig in 2017, waarvan we er alweer 1 lesweek op hebben zitten. Deze week zijn we met de worship track begonnen om op de donderdagochtend de aanbidding te leiden. Ik mocht deze week de leiding nemen, wat ik persoonlijk heel leuk vond om te doen en alweer uitkijk naar de volgende keer. Ook heb ik wat feedbackpunten gekregen waarmee ik aan de slag kan. De donderdagmiddag zijn we met de eerste en tweedejaars worship track naar de bso geweest. Hiervoor mochten we een programma in elkaar zetten om de kinderen te vermaken. Dit hebben we gedaan dmv liedjes waarbij ze mee konden doen, stoelendans en aan het eind dat we een muziekinstrument konden pakken en iemand van ons moest nadoen in het ritme. Officieel was dit alleen voor de tweedejaars, maar aangezien ze maar met zn tweeen op school waren werden wij meegestuurd. Ik heb zelf gemerkt dat ik hierin nog veel te leren heb in hoe je de kinderen mee krijgt en contact met ze legt enz. Ook weet ik niet of dit helemaal mijn ding is, maar ik vond het wel leuk om te doen.




14 jan 2017 - bewerkt op 14 jan 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Heiligboontje
Heiligboontje, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende