Meer bekend over missiereis

Goedemiddag allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden, maar hier istie weer: de nieuwe blog. Ik merk momenteel dat ik een beetje in een sleur kom wat betreft het schrijven van de blog. Ik houd graag mensen op de hoogte en neem ze graag mee in mijn avonturen, maar merk bij mezelf dat ik momenteel een beetje uitgeschreven ben, dat ik in herhaling ga vallen. Maar toch ga ik in deze blog weer een nieuwe poging doen en proberen zo vernieuwend mogelijk te zijn :-) En om er nog wat extra aan toe te voegen zal ik met het schrijven wat breder gaan dan de bijbelschool en zullen jullie ook meer gaan lezen over mijn leven daaromheen.

Momenteel heb ik lekker vakantie en ben ik even extra bewust bezig met de stof die we de afgelopen periode hebben toegeworpen gekregen en wat ik daarmee mag doen. Ondanks dat je een bijbelschool doet en het samen met God doet merk je toch dat je echt bewust tijd ervoor moet nemen om het tot je te nemen. En dan blader je het schrift weer even door en lees je weer hoeveel waardevolle dingen je zomaar kunnen passeren als je er niet bewust de tijd ervoor neemt. Lessen die mij de afgelopen periode het meeste hebben gedaan zijn de lessen over het huwelijk, puur omdat het laat zien hoe nauw het verbonden is met hoe Jezus met ons als gemeente omgaat. Als je kijkt naar hoe de man in het oude testament op zoek naar een vrouw ging en hoe dat verliep totdat ze man en vrouw waren en kijkt naar Jezus die op aarde kwam tot aan de dag dat Hij weer terugkomt, dan zie je dat dat precies op dezelfde wijze verloopt. Dit laat weer zien hoe precies God is en niets bij Hem toevallig is, dat alles bij Hem met een reden gebeurd en hoe de dingen altijd precies in elkaar vallen.

Een ander vak dat me heel veel heeft bijgebracht is "Jezus de rode draad in de Bijbel". Als je door de Bijbel heen leest verwijst alles op een bepaalde manier naar Jezus. Vaak lees je dat heel goed in de grotere dingen, maar als je je dan weer even beseft dat geen letter in de Bijbel er per toeval staat en dat de hele Bijbel een samenhang is van woorden die ieder op z'n eigen manier Jezus verkondigen dan is dat toch wel heel erg bijzonder, vooral omdat het allemaal brieven zijn uit verschillende tijdsperiodes, van mensen die elkaar niet eens kenden. En toch vult alles elkaar zo goed aan. En dat motiveert je dan weer om zelf de bijbel te gaan lezen en dingen te ontdekken.

En dan dromen en bestemming. Hierin worden de motivatiegaven van Romeinen 12 behandeld. Deze moeten ons helpen duidelijk te krijgen welk plan God met ons leven heeft. Dit is eigenlijk het vak wat me het meeste triggert, gewoon puur of ik nieuwe dingen ga ontdekken die ik nog over het hoofd zie. Dingen die me helpen duidelijk te krijgen welke kant God op dit moment met me op wil. Ik merk momenteel dat ik een beetje vastloop in mijn leven. Ik weet wat ik wil en waarvan ik ook geloof dat God dat op mijn leven heeft gelegd, maar de mogelijkheden zijn er momenteel absoluut niet en ik kan met minder genoegen nemen of vertrouwen dat God mogelijkheden gaat geven waar nog geen mogelijkheden zijn. Natuurlijk geloof ik voor dat laatste, maar het daagt me wel even uit in wat voor concrete stappen ik ga nemen.

En natuurlijk last but not least :-) De worship track. Sinds begin dit jaar mogen we als eerstejaars worship track op de donderdagochtend de aanbidding verzorgen, wat natuurlijk heel gaaf is en wat ik zelf nog het leukste van alles vindt, gewoon omdat ik daarin wil groeien en ikzelf ook geloof dat dit de reden is dat ik op deze bijbelschool zit. Omstebeurten nemen we de leiding in de aanbidding en krijgen we feedback over hoe we dingen aanpakken in de aanbidding, wat heel bruikbaar is.

DE MISSIEREIS

Van 28 april tot 12 mei gaan we met de eerste en tweedejaars van de bijbelschool naar Oekraïne. Vandaag is de leiding die meegaat op het vliegtuig gestapt om even een kijkje daar te gaan nemen en dingen te regelen, zodat wij daar straks met een gerust hart, wetende dat alles geregeld is, kunnen aankomen. We gaan naar Kiev en gaan daar samenwerken met een gemeente genaamd Victory Christian Church. Ondertussen wordt er steeds meer bekend over wat we daar gaan doen. Het programma dat we daar gaan volgen is nog niet precies bekend, maar kan wel met de volgende dingen te maken hebben:
-Zorgen voor wezen, zowel binnen als buiten de gemeente.
-Zorgen voor daklozen, met ze bidden, voedsel, kleding en schoenen verstrekken.
-Outreaches op straat in Kiev en andere omliggende steden.
-Voedsel verstrekken aan de armen.
-Bezoek aan een opvangcentrum voor ex-gevangenen.
-Bezoek aan een opvangcentrum voor (drugs)verslaafden.
-Ontmoetingen met ex-verslaafden uit de opvangcentra.
-Bezoek aan een ziekenhuis en slachtoffers van de oorlog in Oost Oekraïne.
-Ontmoetingen met jeugd en tieners uit de gemeente.

Zouden jullie deze missiereis ook willen nemen in gebed?
Andere dingen waar jullie nog voor mogen bidden zijn:
- Mijn financiële situatie: Het gaat momenteel niet zo goed in mijn financiën. Zowel voor de missiereis als privé.
- Woonplek: Mijn huisgenootje heeft zich laten opnemen bij de Hoop, wat betekend dat ik komende maand nog alleen woon. Per 1 april moet ik ook uit huis en moet ik een andere woonplek hebben.
- Dat God me laat zien welke stappen ik verder mag zetten en nieuwe deuren opent.









02 mrt 2017 - bewerkt op 02 mrt 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Heiligboontje
Heiligboontje, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende