Mijn eerste week

Ik heb weleens het idee dat bepaalde mensen er moeilijk mee om kunnen gaan dat ik altijd de persoon ben van "just on time" en ook heb ik die ergernissen weleens ter ore gekregen dat als ik bijvoorbeeld de trein moet halen ik volgens hun net iets te laat weg ga, terwijl ik voor mezelf altijd op tijd weg ga en ook precies op tijd ben om de trein te halen zonder teveel te moeten wachten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op dit gedrag, zoals een sollicitatiegesprek bijv, maar dit is dan ook een uitzondering. Afgelopen maandag was weer zo'n dag waarin ik eraan werd herinnerd waarom ik het advies van anderen om eerder weg te gaan (nog) niet heb aangenomen.

Zodra ik de school binnen kwam lopen kreeg ik vrijwel gelijk een blinddoek om en moest ik met nog iemand anders achter een tweedejaars aanlopen naar de kantine. In de kantine moest de blinddoek nog steeds om blijven en maakte ik geblinddoekt kennis met de klasgenoten. Af en toe werd ik weer door iemand bij de hand gepakt en meegenomen naar een aantal andere klasgenoten om daarmee in gesprek te gaan. Toen dat klaar was mochten we als klasgenoten een lange slinger maken en liepen we praktisch door het hele gebouw heen en moesten van tijd tot tijd bepaalde obstakels ontwijken. Al met al hebben we die blinddoek een behoorlijke tijd op gehad, te lang eigenlijk. Maar ik zou maar die persoon geweest zijn die op haar eerste dag een half uur te vroeg komt en daardoor nog een half uur langer die blinddoek om had moeten hebben. Zo heeft dat "just on time" gedrag toch nog z'n functievrolijk

Natuurlijk was dit nog maar een klein deel van wat ik deze week heb mogen beleven. Zo begonnen we elke dag met God zoeken d.m.v. worship, kregen we onderwijs over o.a. wedergeboorte, de doop van de Heilige Geest en dromen naleven en hebben we een parodie op het spel "mr X gespeeld in Rotterdam d.m.v. locaties raden en daar naartoe lopen. Als afsluiting van deze week zijn we gister in Nieuwkoop het water op geweest en hebben daarna samen gebarbecued. Het was een hele bijzondere week en zeker een goede start van het schooljaar. Verschillende keren deze week werd er al gezegd dat het lijkt of we elkaar al veel langer dan een week kennen en ik kan daar alleen maar mee instemmen. Het mooie was ook dat de tweede jaars ook betrokken werden in de introductie en je hun ook gelijk leerde kennen en hun verhalen hoorde over wat onze klas komend jaar te wachten staat.



09 sep 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Heiligboontje
Heiligboontje, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende