Make it make sense.

Ik zeik normaliter niet over coronamaatregelen en god weet wat, maar we zijn volgens mij al een tijdje op het punt aanbelandt waar politici gewoon "iets" doen en iedereen het vervolgens negeert. Hoe anders wil je verklaren dat de infecties ondanks de lockdown stijgen? Heel jammer voor oma, maar ik geloof dat we het idee van maatregelen inmiddels wel kunnen vergeten.

Dus ik kom net uit Nederland. Nederland is in lockdown, hoef ik jullie niet te vertellen. Ik heb 2 weken lang absoluut NIETS gedaan. Ik kan nergens heen want alles is dicht. Heb vooral buiten gewandeld en schapen gekeken, kaas gegeten, ontbijtkoek gekocht, oud en nieuw met mijn moeder en brusjes gevierd. Verder: Helemaal niks. Niemand gezien. Niets gedaan. Maar Oostenrijk vindt dat Nederland een risicogebied is. En voor mijn reis luidde het advies: Neem een booster, anders moet je 10 dagen in quarantaine. En laat ik je vertellen: Oostenrijk heeft ca 238924789 verschillende REGERINGSWEBSITES die allemaal dingen roepen. Er worden steeds coole termen bijverzonnen. Gevaccineerd, genezen, getest, geboostert, gevierdeboostert, maak het zo bont als je wil. Je probeert je in te lezen en je snapt er niets meer van.

Ik heb dus een booster gehad. In Januari 2021 heb ik corona gehad. In Maart 2021 had ik mijn eerste prik. In Juni 2021 kreeg ik mijn tweede prik. En in December 2021 kreeg ik een booster. Als je het mij vraagt ben ik de minst besmettelijke persoon op deze hele aardkloot.

Dus ik land, ik loop vrolijk het vliegveld binnen want ik kan eindelijk weer uit eten gaan, loop ik tegen meneer de politie aan. Vaccinatiebewijs? No problemo. Oh wacht, toch problemo: Waar is mijn PCR test? Ik legde uit dat ik een booster heb, dus volgens de website hoeft het niet. Meneer de politie haalt de rest van de gang, en zo staan er 6 politieagenten te vergaderen over wat de regels nou zijn. Ik snap het niet. Zij snappen het ook niet. Andere passagiers die hetzelfde gelezen hebben snappen het ook niet. Iedereen loopt met de regeringswebsite op hun telefoon te zwaaien.

"Nee sorry mevrouw, dit zijn de regels per 07.01. U heeft een PCR test nodig." Ok nou dan ga ik toch ff snel op het vliegveld testen? Nee dat mag niet, ik moet echt in quarantaine. Als ik gisterochtend getest had, voor ik Nederland verliet, dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Maar gistermiddag? Dat is toch echt te laat man, iedereen weet toch dat die anderhalf uur het ultieme verschil maken tussen besmet zijn en niet besmet zijn. Dus ik moet 10 dagen in quarantaine, maar omdat ik een booster heb mag ik me na 5 dagen "vrij testen".

Ik ben eindeloos en mateloos geïrriteerd. Ik heb het opgezocht en er staat op de website dat je met een booster niet in quarantaine hoeft. Dat had ik al geschreven. Maar als je 26 kilometer naar beneden scrolt, staat er inderdaad ook dat Nederland "RiSicOgeBiEd" is en dat daar een PCR test voor nodig is. Ze hadden natuurlijk meteen naast de "met booster geen quarantaine" melding de uitzonderingen neer kunnen pennen, maar dat zou een zekere logica vereisen.

Dus nu zit ik boos thuis. Heb mijn werk af moeten bellen. Ik heb geen enkele bevestiging dat ik daadwerkelijk in quarantaine zit. Ik krijg (voor zover ik weet) niet doorbetaald omdat ik het min of meer zelf heb gedaan. Mijn vriend woont met mij samen en hoeft niet in samen met mij in quarantaine, dus stel ik ben besmet, dan besmet ik hem en dan besmet hij de 27 kinderen in zijn klas en die besmetten hun ouders en.. nogmaals: Jammer voor oma. En op vrijdag mag ik gewoon lekker met de bus testen gaan en, stel ik ben besmet, alle passagiers besmetten die dat ook aan oma verder geven. Oma heeft het knap lastig. Ze mag van geluk spreken dat ik niet de mogelijkheid heb gehad om besmet te raken.

Oh ennnn gedeeltelijk gerelateerd: Ik mag eind april dus een kind baren ja. Mijn partner mag tijdens de bevalling aanwezig zijn (yay), tot 2 uur na de bevalling aanwezig zijn (yay?), en dan moet ie weg en mag hij ELKE DAG EEN HALF UURTJE LANGSKOMEN (?????????????) want "coronamaatregelen".

Fuck jullie ik beval wel thuis in mijn fucking badkuip. Ik ben er zo ontiegelijk klaar mee. Ik geloof in corona, ik geloof in vaccinaties, maar ik geloof niet in de incompetente bende die zich een regering noemt, en de inmiddels volslagen achterlijke regels die om de 2 uur aangepast worden, zij het Oostenrijk of Nederland.
10 jan 2022 - bewerkt op 10 jan 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 5 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende