"Je hebt nog niets meegemaakt wat weet jij nou"

Ik word moeeeeee van mensen joh. Sla de krant open, zie dat Marco Borsato weer lekker aan het janken is over de consequenties van zijn handelen. Stel je voor, consequenties. Dat mot natuurlijk niet kunnen hoor. Dus dan denk ik: Ja jammer dat je scheiding je een depressie in sleurde waarin je uit het leven wilde stappen (??) maaaaaaaar.. je hebt het toch echt zelf gedaan. Dus die gast mag lekker live op TV in zelfmedelijden verdrinken, hallelujah.

Natuurlijk heeft iedereen dan gelijk een mening, daarom zit ik hier weg te typen over iets wat mijn leven in principe totaal niet beïnvloedt. Kamp "Vreemdgaan is slecht" en kamp "Oh no arme Marco". Als persoon met mening snap ik überhaupt niet dat er discussie erover kan bestaan of vreemdgaan slecht is. Je kwetst iemand omdat je te pussy bent om er een punt achter te zetten om wat voor reden dan ook. Bij elkaar blijven voor de kinderen zodat ze opgroeien met een goed beeld van hoe een gezonde relatie eruit hoort te zien. Ofzo. Whatever helps you sleep at night zou ik zeggen.

Maar, aldus een of andere oma tegen iemand van mijn leeftijdscategorie. waarom oordeel je over vreemdgangers? Je hebt nog niets meegemaakt, wat weet jij nou? Kom maar over 20 jaar terug. En dan denk ik, wauw je hebt echt helemaal gelijk. Waarom zou iemand van mijn leeftijd iets meegemaakt hebben? Dat is absoluut onmogelijk. Pas tussen de magische leeftijden van 52 en 55 kun je iets meemaken. It's science.

En vanzelfsprekend kun je dan geen meningen hebben, vooral niet over dingen die eigenlijk objectief gezien goed of slecht zijn. Met mijn leeftijd kun je toch niet weten dat het slecht is om iemand neer te steken op straat? Waarom heb ik zulke sterke meningen over genocide als ik nog nog nooit actief een genocide heb meegemaakt. En mijn vader mag dan wel vreemd zijn gegaan, maar op basis van mijn leeftijd moet ik ervanuit gaan dat mijn ervaringen niet meetellen. Misschien vind ik het als ik 50 ben ineens okay dat ie zijn gezin aan de kant heeft gezet.

Lang verhaal kort: Je mag pas vanaf de rijpe ouwe leeftijd van 55+ iets meemaken en dan mag je pas een mening over of mensen kwetsen okay is hebben want anders telt het niet. Bij klachten mogen jullie je aan oma Truus wenden want ik maak de regels niet.

Een fijne avond.
14 mrt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 5 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende