If you love something, let it go.

Dronken gedachtenkronkels. Ik val maar met de deur in huis: Ik heb geen idee wie deze rare spreuken verzint maar ik hoop dat het ze de verwachte resultaten heeft geboekt en dat ze nu ergens gelukkig zitten te zijn terwijl ik me hier het hoofd over hun logica breek.

Waarom moet een relatie, een vriendschap, een sociale kring überhaupt getest worden? Waarom zou je denken dat je je met alle heftigheid ter wereld tegen iemand af kunt zetten, zonder reden, en dan blijkbaar alsnog de verwachting houdt dat deze mensen aan het einde van de rit nog voor je klaar zullen staan? Hoeveel geduld en compassie kun je eigenlijk van je medemens vragen voordat genoeg genoeg is?

Maar dat is pas het halve probleem, want als mensen je dan daadwerkelijk de rug toekeren klinkt het: “Tja, dat waren dan geen echte vrienden”. Want bij echte vrienden moet je blijkbaar alles kunnen flikken, zonder consequenties, zonder dat het de band beschadigt. Anders, duh, was het allemaal maar een farce want waarom zou je medemens besluiten om zijn eigen gevoelens af te grenzen en te beschermen? Wat kan er in hemelsnaam belangrijker zijn dan bewijzen dat ze om je geven ondanks je 50 shades of emotional abuse?

Het leven is geen boek en dingen die je loslaat komen meestal niet terug, boemerangs terzijde. En nu ben je quotes aan het googelen om jezelf ervan te overtuigen dat je niet fout zat met je gedrag, terwijl je eigenlijk slim genoeg bent om te weten dat je ook gewoon je excuses aan kan bieden omdat de fout aan jouw kant ligt, hoe lang wil je dat mensen je handje vasthouden?

Mensen zijn echt een apart fenomeen en dit soort quotes zijn opvallend vaak een manier om ons gedrag goed te praten. “Blood is thicker than water”, want familie mag wel over je heen denderen ofzo. Om er nog maar niet van te spreken dat de helft van het eigenlijke citaat niet erbij wordt gezet omdat je dan juist de omgekeerde betekenis krijgt.

Misschien kan ik iedereen maar loslaten en ervan uitgaande dat ze nooit meer terugkomen kan ik vredig leven zonder me druk te maken om dit soort shit. Sowieso dat de helft van de planeet deze schoen past.
16 mei 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 5 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende