Abortus.

Ik heb hier al eerder over gemekkerd maar aangezien ik me er nog steeds boos om maak:

*M* postte een link naar een twitterfeed van een persoon die mij eigenlijk onbekend is. Zijzelf brengt een relatief okay punt op, want inderdaad: waarom mag abortus in Nederland tot de 24 weken? Dat is al een half-afgebakken baby. Persoonlijk vind ik dat de grens bij maximaal 16 weken moet liggen, en alles daarboven alleen bij gevaar voor moeder, gevaar voor baby, niet levensvatbare baby, alle ernstige situaties eigenlijk.

https://twitter.com/EvaVlaar/status/1195761880335147008/photo/1

Deze feed is echt het toppunt van intelligentie.

"Alles aan links beleid overziend kan er eigenlijk maar één conclusie zijn: links pleegt genocide op de blanke Europeaan. En steeds minder sluipend en stiekem maar met steeds grotere stappen."

Letterlijk alles op deze planeet wijst naar de "genocide" van de blanke Europeaan als je het extreemrechts vraagt. Het is maar dat je het weet. Als niet-blanke niet-Europeaan geniet ik hier met volle teugen van. Laten we voor het gemak negeren dat onze regering al jaren rechts is.

Naast dat veel mensen in dat draadje blijkbaar van mening lijken te zijn dat vrouwen om 12:00 uur ff boodschappen aan doen en om 13:00 aan de abortuspillen zitten. Sure er zijn wellicht 2 mensen in totaal die kids aborteren als hobby hebben en het als "geboortebeperking" gebruiken, maar om daar een algemene conclusie uit te trekken?

Een ander persoon in de feed linkt naar een blogpost die zijne hoogheid zelf opgesteld heeft (onwetenschappelijk, geen bronvermelding, mijn favoriete tekstsoort).

https://saltmines.nl/2019/02/02/baas-in-eigen-buik-vragen-bij-abortus/

Blijkbaar gelden volgende redenen meestal voor abortus in Nederland:

Te weinig geld
Geen kinderwens
Geen energie om een zwangerschap te voldragen en het kind op te voeden
Te jong
Geen goede woonruimte
Gezin is al compleet
Geen goede opleiding
Relatie te kort
Relatie verbroken
Partner wil zwangerschap niet


Ik oordeel niet over mensen die een abortus laten uitvoeren. Het zijn mijn zaken niet waarom iemand zijn kind niet wil houden. Maar ik wil wel de aandacht leggen op onze maatschappij. Blijkbaar bevooroordelen we vrouwen die hun potentiële baby niet willen houden. Maar stel, je houdt je kind ondanks bovenstaande lijst. Dan deal je nog steeds met vooroordelen, ditmaal a la "wow een single moeder arm kind" en "wow waarom is een 12-jarige zwanger horen die niet buiten te spelen".

Damned if you do, damned if you don't.

Maar wat belangrijker is dan de moeder is het kind. Heeft het geen recht op een stabiele basis? Is het juist niet bewonderenswaardig als ouders inzien dat ze deze stabiele basis niet kunnen bieden?

Ah, maar dan baar je toch lekker het kindje en pleur je het dan lekker in een babyluik?

Volgens mij wordt ontzettend onderschat hoe zwaar een zwangerschap zijn kan. Natuurlijk, laat me even 9 maanden als moederballon rondrennen, de baby proberen uit te uitpersen, mijn vagina laten inknippen, om vervolgens de baby te vondeling te leggen? Een ongewild kind: lichamelijk trauma, geestelijke trauma. Gewild kind: lichamelijke trauma, geestelijke trauma.

Beiden met gratis risico op post-natale depressie.

Ik oordeel niet over mensen die abortus uit laten voeren, maar ik oordeel wel over mensen die vinden dat abortus illegaal moet worden. Want eerlijk: Wie ben jij om te beslissen of iemand wel of geen kind op de wereld kan of wil zetten?

"Abortus is moord"- dat is jouw mening.
"Ja maar god..."- dat is jouw god.

Ik had het in betere tijden in termen van dropjes en kaas uitgelegd:

"Ik hou van drop, en ik hou van kaas, maar dat betekent niet dat ik een wet wil die voorschrijft dat iedereen dagelijks drop en kaas moet eten. Sommige mensen willen of lusten geen drop of kaas, sommige mensen zijn er allergisch voor, sommige mensen hebben gewoon geen trek in drop en kaas, en dat mag gewoon."

Wil je geen abortus? Doe het dan gewoon niet.
Ben je anti-homohuwelijk? Trouw dan gewoon niet met een homo?

Het is echt niet zo moeilijk. Als je echt iets voor kindjes wil doen dan zou het je sieren om iets aan de al bestaande kids te gaan doen. Word pleegmoeder. Doneer aan weeshuizen. Adopteer. Val je medemens niet lastig over keuzes die je geen reet aangaan en als je god het echt zo erg vindt dat iemand abortus pleegt dan weet ik zeker dat hij die persoon zelf met de bliksem kan treffen of wat dan ook. God heeft jouw hulp niet nodig.

Thx.
20 nov 2019 - 442x gelezen
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 3 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende