-35**

132.5 kg107 kgSinds de laatste foto (december 2019) ben ik nog eens 10 kilo kwijt, dus 35 kg in totaal. Ik kwam de eerste foto gister tegen en het shockeerde me oprecht. Op de een of andere manier was ik me er nooit van bewust hoe ongelofelijk dik ik was. Ik weet dat ik me slecht voelde, zwaar, ik kon amper 10 minuten lopen zonder te sterven van vermoeidheid. En toch maakte ik mezelf continu wijs dat het niet zo erg was, ik begin morgen wel met op mijn eten letten. En morgen zei ik morgen and so on and so forth.

Een operatie was een grote stap, onder andere omdat ik het als zwak zag. Ik vond dat afvallen door middel van een operatie veel minder indrukwekkend was dan op eigen kracht afvallen. Maar inmiddels zie ik dat anders. Want afvallen doe je niet zodat een of andere knuppel die er totaal niet toe doet onder de indruk is. In feite hoeft het helemaal niet indrukwekkend te zijn. Immers is er ook niemand van onder de indruk dat ik er 70 kilo aan overgewicht aan gevreten heb, toch?

Helemaal zonder hulp eraan gegeten! Ongeloveloos! Daar oordelen ze dan weer niet over he. Alleen over de manier waarop je afvalt.

Anywho. 35 van de 70 kilo weg, we zijn op de helft vrolijk En ik ben dolgelukkig dat ik deze kans gekregen heb, ik heb eindelijk het gevoel te mogen leven, überhaupt te kunnen leven. Ik ga weer wandelen, ik trek weer leuke kleren aan, ik verhul mezelf niet meer en heb nooit meer teruggekeken.

Het gaat fantastisch vrolijk
24 feb 2020 - bewerkt op 17 apr 2020 - 419x gelezen
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 3 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende