2019.

1. Welke gebeurtenis of trend vond je belangrijk?
2015- Eindelijk die stap zetten om naar Nederland terug te verhuizen. Op dat punt had ik er al 6 maanden mee lopen dreigen, ik kon bijna de zucht van verlichting horen die door mijn LL heen ging toen ik eindelijk mijn terugrit had geboekt.
2016- Ik woon inmiddels weer in Oostenrijk holladiejeee nahnah
2017- Het behalen van mijn C1 Duits certificaat was wel een mooie, en onze verhuizing!
2018- Het behalen van mijn WO propedeuse, maar ook dat ik eindelijk in therapie ben voor mijn issues is een belangrijke ontwikkeling vrolijk

2019- Dat mijn vriend afstudeerde vond ik super belangrijk. Dat ik een bypass kreeg vond ik ook best een big deal.

2. Mooiste herinnering van afgelopen jaar?
2015- Daar vraag je me wat. Ik kan me nauwelijks iets positiefs herinneren, omdat dit jaar dan ook nauwelijks positief was. Ik geloof oprecht dat het beste moment van het afgelopen jaar was toen ik eindelijk mijn bewijs van inschrijving had voor het studiejaar :-)
2016- Het behalen van mijn propedeuse (stresssssss man) + de dag dat ik werd aangenomen op de universiteit. Daar doen we het voor!
2017- Moeilijk want ik zeik graag cool! Maar sowieso is deze 1 van de leukste herinneringen:

We zijn vandaag trouwens ook wezen eten met mijn schoonouders. We gingen naar een chinees restaurant waar ze een lunchbuffet hadden. Ik heb vooral loempia's en gebakken appelstukjes gehad :'knipoog Nadat we betaald hadden, gingen Alex en schoonmoeder naar de wc. Schoonvader en ik liepen de gang in, keken naar rechts en riepen tegelijkertijd uit: "Omg visjes!". Mijn schoonvader besloot full derp te gaan: "Wow. Onderwatervissen!". Ohh je kon me oprapen, ik lachte me dood en hij corrigeerde zijn fout ook heel schaapachtig: "Oh ja. Alle vissen zijn onderwatervissen, wat een rare uitspraak." We zijn nu ruim 11 uur verder en ik krijg er nog steeds lachsalvo's van. Onderwatervissen.

2018- Ik heb voor het eerst een echt versgeperst kindje vastgehouden en voorlopig is dat het mooiste moment van mijn leven, ondanks dat het niet mijn kind is nahnah Ik kan niet echt omschrijven hoe bijzonder ik het vond.

2019- Het is al jaren de droom van mijn ma om Andre Rieu live te zien. Gister heb ik haar als vervroegd verjaardagscadeau met tickets voor zijn kerstconcert verrast. Haar zo blij te zien bij het concert is sowieso een van de mooiste herinneringen van dit jaar vrolijk

3. Beste boek dat je gelezen hebt?
2015- Ik moet helaas eerlijk bekennen dat ik de rust in mijn hoofd er niet meer voor heb om te lezen. Doeltje voor 2016: train je hoofd om zijn smoel te houden als je leest.
2016- IK HEB DIT JAAR EEN BOEK GELEZEN JONGENSSS!! Four after midnight door Stephen King :-)
2017- Ik heb dit jaar zelfs meerdere boeken gelezen. Ik vond "Rose Madder" van Stephen King supertof!
2018- Om eerlijk te zijn kan ik me überhaupt niet herinneren wat ik dit jaar wel en niet gelezen heb. Ik heb wel een goed aantal boeken uit though, en ik ben een stuk minder fan van Stephen King dan in de voorgaande jaren. Zijn boeken zijn eigenlijk min of meer allemaal hetzelfde. Daddyissues, alcoholisme en spoken zien. En aan het einde van het boek gaatie dood. Altijd.

2019- Mischling van ehhh, iemand. Het gaat om een tweeling in Auschwitz die bij meneertje doktertje Mengele belanden.

4. Beste programma op tv?
2015- Did you mean: Netflix. The Killing is momenteel bijzonder interessant.
2016- The Crown!
2017- Zondag met Lubach, ik hou oprecht van die vent.
2018- Nog steeds Zondag met Lubach, maar mijn nieuwe copingsstrategie is momenteel ook Spongebob kijken :

2019- Zondag met Lubach. We hebben dit jaar ook Lucifer uitgekeken maar ik zou het niet de beste serie durven noemen.

5. Beste film die je gezien hebt?
2015- Er ist wieder da.
2016- We hebben maandag Fantastic Beasts & Where to find them gezien. Ik vond het een ontzettend leuke film. Wel veel losse eindjes, maar naar wat ik gehoord heb is dat omdat er meerdere delen komen. Het was zo verfrissend om wél dat Harry Potter thema te hebben, maar niet met dezelfde drie onbezonnen klapdeurjostis. Ik stem voor!
2017- Sowieso "The Emperor's New Groove". Dit jaar was een slecht jaar voor films imo.
2018- Ik vond Johnny English 3 wel leuk.

2019- Ik vond the Joker een goeie film op onze maatschappij te reflecteren en op wat voor pedagoog ik zou willen worden. 3deep5u?

6. Mooiste auto?
2015- Audi A4, nog steeds.
2016- Ik hou jullie ervan op de hoogte, mocht er ooit iets veranderen.
2017- Zie bovenstaande.
2018- Zie boven bovenstaande?

2019- Jongûh.

7. Slechtste dag?
2015- Het absolute dieptepunt zal wel zijn geweest toen ik echt zo'n bizar slechte dag op mijn werk had.

- Ik moest van 10 tot 6 werken, en ik was gewoon netjes op tijd en deed mijn werk. Natuurlijk was bitchface [manager] daar de eerste 2 uur. Ze had favorieten en mensen die ze haatten zonder reden en ik behoorde vanzelfsprekend tot het laatstgenoemde. Dus toen het tijd voor haar werd om weg te gaan, heeft ze tegen de manager die haar overnam gezegd dat ik om 12 uur was begonnen en dat ik van 12 tot 6 moest werken en dus geen recht op pauze had. Ik heb letterlijk van 10 tot 5 gewerkt voor ik iets had van ja hallo waar is mijn pauze. Zucht wat een trut blijft het.

- Klanten waren zó vervelend. 15 Happy Meals, 9 McFlurries, maar de ijsmachine was kapot en toen vond de klant het oké om tegen mij te schreeuwen. Je weet wel, het zal vast somehow mijn schuld zijn geweest.

- Werkdag zat erop, aan het omkleden. Andere andere manager [ook een bitch, typisch vrouwen] komt binnenstormen en vraagt waarom er een dienblad in de kleedkamer ligt. Ze werd vervolgens boos op mij omdat ik dat niet wist en stormde de kleedkamer weer uit, de deur achter zich dichtslaand. My god kan deze dag nog erger.

- Maar natuurlijk. Terwijl ik probeer mijn sleutels in de deur te steken, laat ik mijn iPhone vallen. Dat ding is al zoooo vaak gevallen, van de trap, tijdens het fietsen, tijdens het hardlopen, en dat is echt altijd goed gegaan. Maar niet vandaag. Het scherm was compleet aan flarden, en mijn levenslust op dat moment ook. Murphy's law hé.


2016- Nou wauw mijn leven bij McDonald's was ook best dramatisch? Dit jaar was eigenlijk vrij positief, moet ik eerlijk bekennen. De dag dat ik te horen kreeg dat LaPlace me eruit trapte en het UWV geen uitkering wilde verstrekken omdat ik niet kon bewijzen dat ik in Oostenrijk heb gewerkt (??)(Nederlandse logica).
2017- De dag dat mijn relatie bijna uit ging was best tragisch, maar we zijn er veel sterker uit gekomen en ik geloof dat het voor ons beiden een goeie wake up call was. Verder was die Duitse jongen die we over de vloer hadden ook verbijsterend. Oh boy. Nooit weer.
2018- Ik ben dit jaar een wandelend rampenplan geweest, laten we het er maar niet over hebben.

2019- Sws toen ik een vers geopereerd mens was en mijn schoonouders drama besloten te schoppen. Ik kom hier voor mijn rust jaaaaaaaaaaaaaaaa.

8. Wat deed je afgelopen jaar dat je nooit eerder deed?
2015- Open en eerlijk zijn over mijn gevoelens. Bijvoorbeeld aangeven bij mijn mentor dat ik depressief ben en dat ik als het écht slecht gaat gewoon niet aan de bel trek en dan rustig thuis in mijn zelfbedachte misére verdrink. Ik begin nu weer af te takelen en ik geef op, ik kan het niet alleen en ik ga volgende week via de decaan een verwijzing naar de schoolpsycholoog proberen te krijgen. Als het dan nodig is krijg ik nog een verwijzing naar het GGZ. Ik wil het echt niet maar het gaat niet anders meer.
2016- Eh. Een spiraaltje laten zetten I guess? Studeren. Eh, verder pest ik ook geen 14-jarigen meer, dat is ook een pluspunt? Oh en ik doe een cursus Duits. Nooit eerder gedaan en ik wens het ook niemand toe. Serieus. Als je van jezelf houdt: niet. doen.
2017- Echt hulp zoeken voor wat het ook is dat me mankeert, tyfushard falen in mijn studie, part-time veganist zijn. Oh en ik kan tegenwoordig ook haken! erg vrolijk
2018- Statistiek studeren. Brrrrr. Klotevak. Bid voor me.

2019- Statistiek is inmiddels in da pocket. Ik heb nog nooit eerder een week in het ziekenhuis gelegen I guess? Ik raad het van harte niet aan.

9. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je nieuwe maken?
2015- Ik kan me niet echt herinneren wat mijn voornemens waren, eigenlijk. En aangezien dit account verwijderd was geweest >.> Is dat niet terug te vinden. Vanzelfsprekend was 1 voornemen om af te vallen. Cliché, maar het is zo. En dat is wel gelukt ja.
2016: Yesss! Mijn voornemen was om mijn propedeuse te halen vrolijk Mijn voornemen komend jaar is eigenlijk om voort te zetten waar ik al mee bezig ben: mezelf enerzijds leren accepteren, maar anderzijds ook verbeteren. Ik hoef geen perfect mens te zijn/worden en juist dat vind ik soms lastig om mee om te gaan knipoog
2017- Mijn voornemen was om me minder te ergeren maar dat is onbegonnen werk met mij dus neee. Maar ik heb het wel veel minder vaak geuit, als dat helpt. Een ander voornemen was om heul vaak minimaal 10,000 stappen te zetten en dat is wel gelukt vrolijk Voor 2017 heb ik als voornemen om;
2018- Zo, blijkbaar had ik bij 2017 geen zin om voornemens in te vullen aangezien er niks staat, lol. Aan 2019 ga ik niet teveel eisen stellen, dus het enige wat ik (nu al) probeer te veranderen is dat ik op vaste tijden opsta, naar bed ga en eet. Verder ben ik op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren, combinatie vrijetijdsbesteding en dieren zou blijkbaar helpen? En zo niet, nou dan heb ik tenminste iets leuks te doen. Vaker sporten, maar dit keer als depressie-bestrijding.

2019- Haha ik en sporten. Hahahaha. Ha. Ik heb begin 2019 een sollicitatiegesprek gehad bij het asiel maar ze hadden toch voor iemand anders gekozen. Maar sinds september heb ik een hele leuke baan bij een jonge gehandicapte vrouw thuis en het is super gezellig met haar. Dus het is anders gekomen dan ik van plan was maar dit is ook prima. Het opstaan op vaste tijden is ook redelijk gelukt. Voor 2020 wil ik leren op vaste tijden te eten. Verdere doelen heb ik eigenlijk niet.


10. Welke landen heb je bezocht, en welke wil je in 2020 bezoeken?
2015- Oostenrijk, Duitsland, Nederland [want toen ik in Oostenrijk woonde kwam ik in NL op bezoek, nu ik hier ben ga ik weer in Oostenrijk op bezoek....], that's it I guess. Komend jaar Colombia, wellicht Kroatië ook ^^
2016- Nou, wegens de premature geboorte van mijn neefje is Colombia er niet van gekomen. Dus dit jaar: Tsjechië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland.
2017- Eh ik ben naar Tsjechië geweest, enn naar Kroatië, en naar Nederland? Dit jaar staat Frankrijk op de lijst, en Indonesië, en zoals gewoonlijk Nederland ook vrolijk
2018- Georgië, Hongarije, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland vrolijk

2019- Kroatie, Duitsland, Belgie heb ik bezocht, we gaan wellicht in Februari naar Italie maar dat staat nog niet vast.

11. Wat wil je aankomend jaar wat je niet had afgelopen jaar.
2015- Mijn propedeuse en het liefst een bewijs van inschrijving aan het KFU Graz zodat die lange afstands relatie tot een eind komt. Wie duimt er mee?
2016- Ahwww ik heb die hele rits aan shit voor elkaar gekregen. Wat leeeeuuuuuk. Eh, er is vreemd genoeg niets wat ik dit jaar zou willen wat ik nog niet had geschokt
2017- Zelfvertrouwen en mijn WO-propedeuse. Zucht.
2018- Zelfvertrouwen is nog over vrees ik. Oh en vrienden in dit gat, wtf. Waarom is het zo moeilijk om vrienden te maken als volwassene.

2019- Een huis in Nederland en een vriend die Nederlands kan? nahnah

12. Welke data van afgelopen jaar staan in je geheugen gegrift?
2015- Ik ben stiekem enorm vergeetachtig en data blijven niet zo goed hangen. 20 januari- mijn verjaardag. 17 maart- vriend zijn verjaardag, insert nog 20 andere verjaardagen, 12 Februari voor onze "jaardag", kerst? Oud en nieuw?
2016- Ik sta bij mijn eerdere standpunt.
2017- Uhhhhhh. Sommige dingen veranderen niet (?).

2018- Er is nog steeds niets veranderd, er is niet echt iets speciaals voorgevallen dit jaar. Op 16 november kreeg mijn konijn de hik, dat was wel leuk. Ze heeft een hele week zitten hikken en het was echt hilarisch. Zij was wel duidelijk gefrustreerd, maar de dierenarts kon ook niets voor haar doen dus ze moest het helaas uitzitten.
2019- 17 september heb ik mijn bypass gehad. Ik heb 'r Ursula genoemd.

13. Wat is het beste wat je hebt gekocht afgelopen jaar?
2015- Een one way ticket richting Nederland. Mijn LL was niet de enige die opgelucht was nee.
2016- 2 bijzonder koppige en zeer dramatische konijnen. Maar ze zijn echt lief haha, ze volgen me inmiddels overal heen nahnah Zo schattig.
2017- Mijn PlayStation en ik zijn dikke matties man. En mijn konijnenbeesten houden alleen van me als ik rozijnen heb, such is life. En mijn A7X/Disturbed ticket.
2018- Mijn gaming PC was best een coole aanschaf. Oh en een koelkastmagneetje van Stalin zijn hoofd. Oh oh en een kerstbal in de vorm van een kroket met mosterd.

2019- Euhhhhhhhhhhhhhh. Een deken die je in het stopcontact kan doen die dan warm wordt. Ik slaap sindsdien als een baby. Verder schiet me niet echt iets tebinnen.

14. Waar ging het meeste van je geld naartoe?
2015- Ehm. Games. Oeps.
2016- Huur >.>
2017- Huisinrichting en mijn spaarpot vrolijk
2018- Boeken en voedsel eigenlijk..

2019- Willekeurige dingen die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Mijn amazon account is het dieptepunt van mijn leven thanks voor het luisteren.

15. Waar was je heel enthousiast over afgelopen jaar?
2015- :'knipoog ik wil niet heul negatief zijn, maar 2015 was écht niet mijn jaar. Er was niets om enthousiast over te zijn, alleen maar verdriet, verdriet, ruzie en nog meer verdriet. Gaan we in 2016 even anders doen, lijkt mij.
2016- Eeeeeeeeeeeeeeeeeeehm even graven hoor. Over de zwangerschap van mijn schoonzus, geboorte van mijn neefje sowieso (ondanks dat het even schrikken was), het behalen van mijn propedeuse, en het emigreren.
2017- Dat ik vegetariër geworden ben. Ik wilde het al heel lang (sinds ik een werkstuk over de bioindustrie heb gemaakt in de vierde klas ofzo) maar mijn moeder was er heel erg op tegen dus ja. Ze is er nog steeds op tegen maar nu maak ik mijn eigen beslissingen dus lekker puh. Oh en over mijn haaksels. Dude. Ik heb zo'n toffe babydeken-in-wording voor het dochtertje van een vriend vrolijk Ze komt in april ter wereld dus ik heb nog even de tijd.
2018- Mijn stage, lol. En het behalen van mijn propedeuse was ook best een toppunt eigenlijk.

2019- Ik heb het afgelopen jaar een supertoffe (andere dan hierboven genoemde) stage gehad bij Jeugdzorg. Ik was en ben ook nog steeds super enthousiast over mijn plannen om naar NL te verhuizen met vriendlief. Natuurlijk wel onder voorwaarde dat ik mijn bachelor haal maar dat zie ik momenteel wel redelijk zonnig in cool!

16. Welk(e) nummer(s) zal je altijd doen denken aan afgelopen jaar?

Billie Eilish - i don't wanna be you


17. Was je VERGELEKEN MET [rip Nederlands] het afgelopen jaar...
a) Blijer of triester?
2015- Triester.
2016- Blijer.
2017- triester.
2018- Triester.

2019- Blijer.
b) Dikker of dunner?
2015- DÖNER.
2016- Döner!
2017- Ik ben gelijk gebleven.
2018- Dikker.
2019- Döner uiteraard.
c) Rijker of armer?
2015- Rijker.
2016- Armer
2017- Armer (huizen inrichten holladiejee).
2018- Armer want ik heb mijn baan laten vallen holladiejee?

2019- Armer want mijn 4 jaar aan studiefinanciering is afgelopen lmao

18. Wat had je graag meer gedaan?
2015- Mijn grenzen aangegeven. Dat geldt voor schoonouders, vriend, neef van vriend, werk. Ik ging altijd van het goede in iedereen uit, maar nu realiseer ik me pas goed dat iedereen alleen maar voor zichzelf is. Als ik wil dat iemand om mij en mijn toekomst geeft, zal ik dat zelf moeten doen ;-)
2016- Opgeruimd. Wortels gegeten (ieuw). Boeken gelezen.
2017- Naar Nederland geweest want heimwee heimwee heimwee.
2018- Grenzen aangegeven en lief voor mezelf wezen. Min of meer hetzelfde antwoord als bij vraag 19 dus, het is momenteel gewoon een heel centraal thema bij mij.

2019- Ook grenzen aangeven MAAR ik heb twee weken geleden een cursus grenzen aangeven gevolgd op de universiteit en sindsdien ben ik er echt mee aan het oefenen. Dus in 2020 gaat er een ander antwoord staan nahnah

19. Wat had je graag minder gedaan?
2015- Passief zijn, gepiekerd, onzeker geweest, van mijn stuk laten brengen, moet ik doorgaan?
2016- Minder gepiekerd. Alles komt uiteindelijk goed en als het dan toch moet komt Murphy's Law je sowieso halen. You can't run. You can't hide. Maar ik ben er wel achter gekomen dat een dutje doen vaak een uitstekende copingstrategie is erg vrolijk Oh, en van fucking heuvels afskeeleren en mijn ribben kneuzen. Dat is hands down het stomste voorval van het afgelopen jaar, vooral aangezien ik vervolgens ook nog hooikoorts kreeg. Raap me op. Over Murphy's Law gesproken.
2017- Ik bedoel, verdrietig geweest I guess, maar dat heb je niet altijd in de hand. Er is verder niets specifieks wat ik wil noemen. Ik ben allang blij dat ik nu de hulp krijg die ik blijkbaar al die jaren nodig heb gehad en ik kijk uit naar een positiever jaar. Komt wel goed schatje vrolijk
2018- Het is niet goed gekomen aaaaaaaaaaah. Het enige wat ik heel graag meer had willen doen is van mezelf houden, eigenlijk.

2019- Ik heb er inmiddels vrede mee dat ik geen fan van mezelf ben. Maar dat is eigenlijk een leugen want ik lach graag om mijn eigen grappen dus ik ben wel een beetje fan van mezelf.



20. Ben je verliefd geworden afgelopen jaar?
2015- We zitten eigenlijk al in de *trouwen over tig aantal jaar en we hebben al babynamen!*-fase maar wat jij wil I guess.
2016- Eh. Ja. Wat dat betreft is er niks veranderd, naast dat we nu ook het hele huisjeboompjebeestje hebben erg vrolijk
2017- Insert homoseksuele quote over hoe we elke dag opnieuw verliefd op elkaar worden ofzo. Srs zweverige romantische shit is zo niet mijn ding.
2018- Zie 2017

2019- Zie 2017

21. Hoe oud werd je dit jaar?
2015- Dat mag je nooit aan een vrouw vragen toch. Ik ben even oud als het getal van de vraag. Heujj.
2016- Praktisch bejaard. Someone make it stop.
2017- 23 en over twee weken mag ik er weer een jaartje aan toevoegen :'knipoog
2018- 24 en over drie weken mag ik er weer een jaartje aan toevoegen? Lame.

2019- 25 en ik vind het zielig voor mezelf dat mijn verjaardag altijd binnen een x aantal weken is als ik de vraag beantwoord. Misschien moet ik beginnen de lijst in september in te vullen ofzo. Of in Februari, dan verjaar ik pas over 11 maanden.

22 dec 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 7 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende