Volwassen worden

Ik ben vorige week 20 jaar geworden en ik voel me nu officieel oud vrolijk

Ik studeer geschiedenis en omdat ik wat meer uitdaging zocht, doe ik sinds september één vak van de studie Theologie erbij, voor mijn interesse. Het is niet zo dat ik echt wat wil met Theologie.

Maar ik denk de laatste paar maanden steeds meer na over mijn toekomst. Wat wil ik in mijn leven? Wat wil ik bereikt hebben? En wat moet ik studeren om mijn dromen te kunnen najagen? En ik ben erachter gekomen dat ik de wereld wil zien. Ik wil niet later ergens een baan hebben van 09:00-17:00 om thuis te komen waar een man en kinderen op mij wachten. In een huis is zo'n kindvriendelijke buurt waar op elke straathoek een speeltuintje is. Om vervolgens een 10 minuten gesprek te hebben ofzo, of om mijn kinderen naar de voetbalclub te brengen of om kinderfeestjes te organiseren. Nee, als ik eraan denk word ik al helemaal zenuwwachtig dat dat later mijn leven zou kunnen zijn. Dat leven is niet mijn droom. En als dat leven wel je droom is, dan moet je daar voor gaan! Maar ik zou het niet willen.

Mijn droom is om de wereld een betere plek te maken. Om mijn steentje bij te dragen. Daarom zou ik graag bij de overheid ofzo werken, of wellicht bij de Europese Unie in Brussel. Ik wil een afwisselend leven. Ik wil een leven vol verrassingen. Een leven waarin ik het gevoel heb dat wat ik doe zin heeft voor deze wereld. Dat is mijn droom.

En ik denk dat ik om deze droom te verwezelijken moet stoppen met mijn Theologie vakken. En ja, nog geen jaar geleden was dat wat ik wilde, maar nu niet meer. En ik vind het enorm vervelend dat ik mijzelf daardoor een wispulturige tiener vind die iedere dag iets anders wil. Maar ik deed Theologie vanaf heb begin voor mijn interesse. Niet voor mijn toekomst. Nu wil ik bouwen aan mijn toekomst en daarvoor is Theologie als studie niet nuttig.

Ik wil graag Frans leren. Dan heb ik in elk geval de optie om wellicht voor de EU te werken. En daarnaast vind ik het leuk om een vreemde taal te leren.

Mijn moeder vindt het raar en ik krijg niet het idee dat zij mij begrijpt in mijn droom. Zij wil dat ik een vak leer zodat ik later een baan krijg, maar ik wil mijn hart volgen.

Wat vinden jullie?
06 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende