bijna

Ik werd net bijna aangereden op de fiets. Ik stak een kruispunt over (ik reed door groen en over een voorrangsweg), een auto kwam van rechts en stopte niet. Hij raakte mijn voorwiel, ik viel net niet. Alleen mijn voorwiel is een beetje gebogen, verder geen schade. Behalve dan dat ik me helemaal de tering ben geschrokken. De automobilist stopte en we hadden een kort gesprekje. Ik zei dat ik oké was, maar ja intens geschrokken dus ik stond bijna te huilen.

Toen ik terug naar huis fietste moest ik echt huilen. Mijn rationele kant vindt dat ik overdrijf, want ik heb immers helemaal niets. Maar mijn emotionele kant denkt steeds 'het scheelde maar een halve meter en ik lag op de motorkap van die auto en wie weet wat er dan gebeurt was.' Ik ziet nu thuis en denk dat ik ook in het ziekenhuis had kunnen zitten nu met een gebroken arm/been. En ja 'bijna' is nog niets natuurlijk, maar toch voelt het intens gek. Een beetje een wake-up call.

Ik ben een veilige fietser om het zo te zeggen. In het donker heb ik altijd lampjes aan, als ik muziek luister op de fiets, dan met één oortje in zodat ik het verkeer kan horen. Ik fiets nooit door rood (behalve 's avonds laat als er niemand op de weg is). En nu denk ik: je kan nog zo veilig leven, maar er hoeft maar één iemand je over het hoofd te zien en dan ben je alsnog fucked.

Je hebt geen controle over wat er met je gebeurt! Dus LEEF! Heb lief, doe waar je hart van gaat kloppen, stap buiten je comfortzone, ga het avontuur aan. Voor je het weet ben je oud, dement of ziek.

En het is een beetje hypocriet van mij om dit te zeggen. De afgelopen week heb ik veel in bed gelegen en gezwolgen in zelfmedelijden, vol angst wat anderen van mij zouden vinden en bang dat ik nooit mijn dromen zou kunnen waarmaken. Ik zag intens op tegen de vakantie, want ik word er onrustig van als ik geen duidelijke structuur heb en wel super veel plannen heb om dingen te gaan ondernemen. Wat uiteindelijk zou resulteren in het niets doen en blijven zitten met mijn plannen.

Misschien was het de bedoeling dat dit vandaag zou gebeuren. Een kleine boodschap naar mij toe: LEEF
28 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende