adhd

Ik denk dat ik adhd heb.

Ik heb al jaren het gevoel dat ik iets heb. Ergens ben ik ervan uitgegaan dat ik autisme heb, omdat ik graag wil dat dingen volgens een bepaalde manier, de manier waarop het in mijn ogen hoort, gaan. Ik vond het nooit de moeite om dit te gaan testen. Want eigenlijk was het meer gewoon een grapje. Je weet wel, zeggen van 'dit kan mijn autisme niet aan' ofzo.

En niet dat ik de klassieke adhd symptomen heb, maar ik ben er eens op gaan letten en ik ben echt snel afgeleid, maar ik had het nooit zo door, want het is altijd al zo geweest. Ik dacht gewoon dat dat bij mij hoorde. Mijn brein werkt bijvoorbeeld super snel en springt van de hak op de tak. Ik typt bijvoorbeeld nu het woord 'hak' en moet meteen denken aan de 1, 2, 3- open deksel reclames van hak en aan Martine Bijl die volgens mij die reclames deed en dat zij is overleden en dat ze een boek heeft geschreven over het krijgen van een hersenbloeding. Haar man heet volgens mij Berend of Boudewijn ofzo. Bij Boudewijn denk ik natuurlijk aan de Boudewijn de Groot en klinkt er in mijn hoofd 'na 22 jaren in het leven, maak ik een testament op van mijn jeugd' en nu denk ik dat de notaris mij nog moet terug mailen. Mijn hoofd is gewoon nooit stil.

Ik heb ook al jaren moeite met slapen, omdat mijn hoofd niet stil is. Waarschijnlijk maak ik het zelf erger door voor het slapen gaan nog telefoon/laptop etc te gebruiken. Maar ik heb achtergrond geluid, het liefst een gesprek, nodig om in slaap te vallen.

Sinds ik denk dat ik adhd heb, ben ik verder gaan nadenken. Afgelopen zomer was ik bijvoorbeeld klaar met al dat nadenken en ik ben meer gaan drinken. Ik heb toen ervaren dat na het nuttigen van een ruime hoeveelheid alcohol mijn hoofd wel stil is. En ik wel gewoon in tevredenheid kan gaan slapen.

De hyperfocus van adhd herken ik ook in mezelf. Ik kan rustig 4 of 5 uur achter elkaar zonder pauze aan één onderwerp zitten en het niet door hebben.

Ik kwam laatst achter het begrip een 'bad brain day' hebben, wat blijkbaar een ding is onder mensen met adhd. Een dag waarop je brein zichzelf gewoon uitschakelt. Deze dagen heb ik echt regelmatig en ik voelde me zo begrepen toen ik er achter kwam dat anderen dit ook hebben. Een dag waarop alles moeilijk en de volgende dag, lukt alles weer.

Wat niet klopt, is dat ik best goed ben in organiseren en plannen. Dat is ook echt iets wat ik leuk vind om te doen.

Maar goed, de vraag is een beetje of ik me ga laten testen officieel. Het lijkt me wel het beste, want dan is het gewoon duidelijk en blijf ik er niet mee zitten. Maar aan de andere kant, denk ik ook weer dat ik overdrijf en een paar dingen herken en daar meteen een labeltje op moet plakken. Ik weet het niet zo goed.
26 sep 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende