Idee

Kennen jullie de film/het boek Wild? Over Cheryl Strayed die na het overlijden van haar moeder besluit om de PCT (4265 km van Mexico naar Canada) te lopen? Ik had de film al eens gezien, maar ik heb hem laatst terug gekeken. En nu mijn vader waarschijnlijk binnen een paar jaar dood is, begreep ik Cheryl een stuk beter.

Het plan was om over een paar weken de Nijmeegse Vierdaagse te lopen, maar helaas heb ik geen ticket kunnen bemachtigen. 'Volgend jaar beter', dacht ik. Maar Nu de Vierdaagse dichterbij komt, herinner ik me ook wat voor intense drukte de Vierdaagse eigenlijk is. Overal mensen en muziek en dat alles in (waarschijnlijk) intense hitte. 4 keer een rondje lopen van 40 km voelt ook een klein beetje nutteloos.

De kans dat ik volgend jaar ook geen ticket kan krijgen is groot. Dus waarom weer vanaf januari trainen en dan toch niet mogen gaan?

Gister dacht ik ineens: wat nou als ik een andere tocht ga lopen? Een tocht die beter bij mij past? Een tocht waar ik me niet voor hoef in te schrijven? Misschien het Pieterpad? Maar dan wel in één keer achter elkaar.

Het Pieterpad is met 498 km veel langer dan 4x40 km = 160 km dan de Nijmeegse Vierdaagse. Maar belangrijker: er staan geen hordes van mensen langs de route of geen muziek. En je eindigt iedere dag een stuk verder dan je begon in plaats van in een rondje lopen.

Logistiek is het Pieterpad lopen een uitdaging: eten plannen, materiaal, campings etc. En dat is iets wat ik super leuk vind om te regelen vrolijk

Per dag kan je op het Pieterpad minder km lopen dan tijdens de Vierdaagse, maar wel langer achter elkaar. En als ik op campings verblijf, is het ook minder comfortabel dan in mijn eigen bed slapen elke avond. Dus een grotere uitdaging zou ik zeggen, maar wel eentje die me echt heel leuk lijkt!

Ik ga er nog even over nadenken en de kosten op een rijtje zetten. En kijken of ik überhaupt een keer een maand vrij kan nemen om het echt te gaan doen. Maar als er één periode in mijn leven is dat het kan, is het volgende zomer. Dat is de laatste zomer voor mijn 'burgerleven' knipoog
25 jun 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende