Twijfels

Ik heb jarenlang elke gedachte erover direct overboord gegooid. Ik heb jarenlang geprobeerd iets te voelen bij knappe meisjes. Ik heb mezelf nooit toegelaten om te fantaseren over hoe het zou zijn om met een jongen samen te zijn. Ik haatte mezelf om elke gedachte die er toch tussendoor wist te glippen.

Ik hield mezelf voor dat het niet waar was.

Totdat ik een tijdje terug een jongen ontmoette.
Toen kon ik er niet meer omheen.

Ik was zo in de war, want ik voelde me verliefd en tegelijkertijd haatte ik mezelf erom. Ik wilde bij hem zijn, maar ook zo ver mogelijk uit zijn buurt blijven.

Ondanks dat ik er jaren mee geworsteld heb, heb ik mezelf altijd verboden er iets over te delen met mijn ouders. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat het niet waar was en dat ik er überhaupt niet over hoefde na te denken om iets te vertellen zolang ik er niet zeker over was.

En toen was ik er zeker over en was er ineens wel iets om over na te denken…

Ook al weet ik diep van binnen al lang dat het zo is en is dat sinds die jongen al helemaal bevestigd, nog steeds heb ik soms twijfels of het niet iets wat ik mezelf aanpraat. Maar waarom zou ik dat in hemelsnaam doen? Waarom zou ik het mezelf zo ontiegelijk moeilijk maken?

En toch…
Iets wat de laatste tijd veel door mijn hoofd gaat is of ik wel écht verliefd ben op die jongen. Of het niet iets is wat ik zelf zo gestuurd heb om mijn gedachten hierover bevestigd te zien krijgen, om dan in ieder geval maar íets van zekerheid te hebben. Als ik aan hem denk, gaat het me vooral om de genegenheid, het dichtbij hem zijn, mezelf zijn, het knuffelen, het samenzijn. Seks is nooit in me opgekomen. En als het niet om seks gaat, is het dan wel wat ik denk dat het is?

Het is zo moeilijk.

Ik twijfel zelf ook erg over wat dit betekent voor mijn geloof. Zoals ik in mijn vorige stuk schreef, zie ik God voornamelijk als iemand die lief heeft, niet iemand die alleen maar straft. Toch is het iets waar ik mee worstel. Ik weet hoe er in de gemeenschap over gedacht wordt.

Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat áls het dan al waar mocht zijn, ik er nooit iets mee zou doen. Maar sinds ik die jongen heb ontmoet, twijfel ik daar steeds meer over. Denk ik er over na hoe het zou zijn om met iemand samen te zijn en eindelijk écht gelukkig te zijn. Maar word ik wel ooit echt gelukkig als ik weet hoe mijn omgeving het veroordeelt? En zou ik het zelf wel echt willen?

En als ik niet zeker weet of ik er ooit iets mee wil, moet ik het mijn ouders dan wel aandoen om het ze te vertellen? Aan de andere kant, doe ik ze niet veel meer pijn door zoiets voor ze te verzwijgen?

Misschien moet ik het helemaal niet zien als iets waarvan ik eerst zeker moet weten dat het zo is en dat ik er iets mee wil, maar is het feit dat ik er simpelweg mee worstel al voldoende om het met ze te delen.

Maar ik ga ze er zoveel pijn mee doen.
Ik weet niet wat dit voor consequenties heeft voor de relatie tussen hen en mij.

En stel dat ik hier ooit verdere stappen in ga zetten en het komt uit voor de buitenwereld.
Wat betekent dit dan voor de positie van mijn ouders in de gemeenschap?

Wil ik ze dat aandoen?
Mag ik ze dat aandoen?
02 jan 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van -Kevin
-Kevin, man, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende