Stappen

Ik heb een vriend verteld van mijn situatie. Ik wou het hem eigenlijk na school vertellen, maar daar was onverwachts nog iemand bij aan wie ik het niet wil vertellen.

Ik heb hem gemaild hoe het zit. Dat ik al jaren psychische problemen heb. Ik heb geen details verteld; dat doe ik wel face to face.

En hij reageerde zo ontzettend lief en bezorgd. Ik moest er gewoon van huilen. Waar heb ik dat aan verdiend? Ik heb mijn geheim eindelijk aan een bekende van mij verteld. En ik ben bang voor wat er gaat komen. Straks gaat hij me zien als een zielig persoon. Hij zal nooit meer hetzelfde naar mij kijken. Maar ik voel ook opluchting.

Ik heb morgen weer een afspraak met de schoolmaatschappelijk werker om te praten. Ik ben blij dat ik met iemand kan praten maar voor mijn gevoel helpt het niet. Mijn methode is gewoon doorgaan tot het eind. Gevoel weg stoppen.

Ik heb twee levens. Een bovengronds; vrolijk en blij. Deze wereld is een leugen, in deze wereld voel ik wat ik wil voelen en de rest stop ik weg. Maar ik heb ook een ondergronds leven; verdrietig, bang, donker. In deze wereld komen alle weggestopte emoties keihard naar boven. Deze levens mengen zich steeds meer. En ik hoop dat ooit, ergens in de toekomst, ik nog maar één leven over heb. Waar ik goed kan omgaan met alles op mijn pad. Dat is mijn droom.





07 jan 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende