Examen-3

Nederlands ging wel.

Er waren slechts drie teksten en 36 vragen, maar wel een aantal vragen waar je drie punten voor kon halen. Er waren heel veel schema's die je moest invullen met bijvoorbeeld verschillen tussen groepen die in de tekst genoemd werden. In examens die in geoefend heb zaten die ook wel maar minder. Ik heb mijn best gedaan. En ik ben blij dat deze achter de rug is want ik zag er best wel tegen op. erg vrolijk

Trouwens, voor de mensen die het eindexamennieuws volgen; vraag 6 en 7 leken naar mijn idee niet op elkaar. Ik las dat er bij het laks daar over veel klachten waren gekomen maar persoonlijk vind ik dat raar.

De strekking van vraag 6 was: noem 2 opvattingen van persoon A die verschillen met de opvattingen van persoon B.

De strekking van vraag 7 was: noem 2 opvattingen van persoon B die verschillen met de opvattingen van persoon A.

Ik denk dat veel mensen de verschillen hebben opgeschreven in plaats van de opvattingen omdat het niet helemaal goed gelezen hadden.

Voor maandag ben ik echt zenuwachtig; geschiedenis... Ik ben een beetje bang dat ik keihard ga falen. Het probleem voor mij bij geschiedenis is vaak dat ik me te veel focus op de stof en minder op de vraag. Waardoor ik de stof wel goed opschrijf maar niet geheel een antwoord geef op de vraag. Ik dit weekend nog even goed stampen en oefenen...

En dinsdag is mijn nachtmerrie; economie... Maar daar probeer ik weinig aan de te denken...

Ik moet zeggen dat ik tot nu toe enorm aan het genieten ben van de examens. Ik voel me relaxt en ik heb eigenlijk zin in ieder examen. De sfeer die er tijdens een examen hangt vind ik echt magisch. Het is stil, je hoort alleen pen en papier. Iedereen kijkt gefocust of bezorgd. Iedereen probeert te laten wat hij kan. Iedereen trekt het beste uit zichzelf naar boven. Bij toetsen is dat ook wel zo maar nu bij een examen zit je met een volle gymzaal en is dat gevoel nog veel groter. Ik beken eerlijk dat ik vandaag even een paar minuten heb genomen om te genieten van dat gevoel. Ik zei tegen mezelf; je bent gewoon examen aan het doen! Hoe vet is dat?

Eigenlijk was deze week even inkomen, even voorproeven. Volgende week begint het echte werk.

10 mei 2019 - 266x gelezen
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 19 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende