Even eerlijk zijn

Ik moet even eerlijk zijn met mezelf. Ik word over 2 maanden 20 jaar en ik heb het gevoel dat ik daar nog totaal niet klaar voor ben. Ik had voor mezelf een plan voor dingen die ik bereikt zou hebben als ik twintig zou zijn. Niet een opgeschreven lijstje ofzo, maar gewoon een aantal dingen waarvan ik dacht dat ik ze al gedaan zou hebben als ik twintig zou worden.

Ten eerste dacht ik dat als ik twintig zou worden, dat ik me volwassen zou voelen. En nee, ik voel me niet volwassen en ik wil me eigenlijk ook niet volwassen voelen. Het is zeker niet zo dat ik niet volwassen ben, al zeg ik het zelf. Ik woon op kamers, doe kook, ik doe de was, ik plan, ik hou rekening met mezelf, ik let op de financiën. Maar ik hou ook van dingen die door de maatschappij als kinderachtig worden gezien. Ik heb kinderpleisters, lees soms kinderboeken, ik heb een toeters in de vorm van dieren op mijn fiets. Ik wil gewoon nog een beetje kind zijn af en toe. Maar ik draag geen kinderpleisters, omdat ze voor kinderen zijn, maar omdat ik het leuk en kleurrijk vind staan. Maar door al die kleine details, voel ik me niet volwassen en omdat die details bij mij horen, wil ik het ook niet aanpassen.

Ten tweede dacht ik dat ik een duidelijk plan zou hebben voor mijn leven. Mijn huidige plan is: we zien wel waar het heen gaat. Ik heb wel dingen die ik wil doen, zoals veel reizen en mijn studie afmaken, maar hoe het verder gaat lopen weet ik gewoon niet en dat maakt me eerlijk gezegd een beetje bang.

Ten derde dacht ik dat wel een relatie zou hebben/zou hebben gehad als ik twintig zou worden. Maar nop. Ik heb nog nooit een date gehad, nog nooit iemand gezoend, nog nooit seks gehad. En natuurlijk weet ik dat het niet uitmaakt en natuurlijk weet ik dat op de juiste persoon moet wachten, maar het voelt alsof er iets mis met mij is. Waarom kan ik blijkbaar niemand vinden? En dat doet soms wel een beetje pijn.

Tot slot voelt twintig als dertig voor mij. Ik kan het niet helemaal uitleggen, maar twintig is gewoon oud! Dertig is dan net zo dichtbij als tien weg is.

Voor het eerst in mijn leven heb ik geen zin in mijn verjaardag. Het liefst wil ik de hele dag chips en chocolade eten en Netflixen en nostalgisch nadenken over mijn leven.
30 sep 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende