Zwangerschapspaniek

Hoi dagboek,

Ik hoop dat als ik dit later teruglees, ik een beetje om mezelf kan giechelen. Ik voel me al dagen alsof ik geen controle meer heb over mijn eigen emoties, mijn eigen lijf en mijn eigen leven.

Ik had altijd verwacht dat ik het geweldig zou vinden om zwanger te zijn. Zwangere vrouwen vond ik altijd al de mooiste wezens op aarde en met het gevoel van een kinderwens kwam ook het reikhalzend uitkijken naar een prachtige zwangere buik. Maar nu het zo ver is voelt niks aan mijn lijf meer als thuis. Mijn rugklachten lijken wel verdubbeld en ik word daardoor aan alle kanten teruggefloten door mijn lijf. Ik voel me dik, ik zie m'n gewichtstoename in m'n gezicht, m'n armen, m'n tegen elkaar aan schurende bovenbenen... Ik vraag me af of mijn gigantische tepels ooit weer hetzelfde gaan worden en ik heb geen idee meer hoe ik er daar beneden uit zie, want die buik (die iedereen omschrijft als: "jeetje wat ben je al dik!" of "wat ben je laagdragend!" ) zit in de weg. Die opmerkingen over m'n buik kunnen me echt gestolen worden overigens. Ik weet dat er een kind in zit en dat mensen dan ineens denken dat het normaal is om opmerkingen te maken, maar het is nog steeds mijn lijf waar over gesproken wordt [insert heel veel feministisch gescheld].

Ik kan nog wel even doorgaan met dit aanstellerige gezeur (want iedere zwangere vrouw dealt hiermee? En wat heb ik nou echt te klagen? Ik ben toch zwanger? Weet je wel hoeveel vrouwen dat niet lukt?!). Conclusie: ik vind zwanger zijn gewoon niet leuk, ik zou willen dat het al voorbij was. Ik wil me weer mezelf voelen, ik wil weer normaal kunnen bewegen, ik wil deze hevige rugpijn niet meer en ik wil me weer thuis voelen in mijn lijf. Een lijf waar ik me al nooit echt thuis in heb gevoeld.

Als ik haar in m'n buik voel dansen vind ik dat geweldig en kan ik daar echt van genieten. Ik vind het fantastisch als je het van de buitenkant kan zien en mijn vriend onze kleine alien ook kan zien.

Maar heel eerlijk: ik weet nog niet of ik het allemaal waard vind. En ik weet hoe hard dat klinkt. Ik kan me nog geen voorstelling maken van haar en ik weet dat de kraamtijd heel zwaar gaat zijn. Daar bovenop maak ik me oprecht zorgen dat ik een aardig risico loop op een postpartum depressie.

En wat ik het allerkutste vind: dit alles doet me zo twijfelen of ik überhaupt wel een goede moeder kan zijn. Want mijn dochter verdient straks het allerbeste en ik ben dat niet.

Liefs,
01 aug 2021 - bewerkt op 01 aug 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Strigiformes
Strigiformes, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende