Het verhaal van jouw leven

Hoi garnaaltje,

Zoals ik al eens eerder schreef, eind 2019 las ik Story of Your Life van Ted Chiang en voelde ik voor het eerst een immens groot gevoel dat ik niet anders kan omschrijven dan een kinderwens. Het duurde nog even voordat ik het aandurfde: twijfels, hoge stress (o.a. vanwege de coronacrisis) en nog een tal van redenen waarom het nog even niet paste. Wel stopte ik vast met de pil om mijn lijf te laten 'ontpillen' zoals dat blijkbaar omschreven wordt.

Een heel jaar later hadden we voor het eerst volledig onbeschermde seks. Ik heb me in tijden niet zo kwetsbaar gevoeld als toen. Maar ook zo veilig. Want het was met hem.

Ik durf het bijna niet te schrijven. Je zit in m'n buik! Je bent nog zo klein, niet groter dan m'n pinknagel lees ik. Nog lang geen kindje. Nog lang geen echt mensje. Het zal nog even duren voordat ik je zal voelen, ervan uitgaande dat alles goed blijft gaan. Het is nog zo pril, zo kwetsbaar. Al schijn je nu al heel stevig te zitten. Ik ben benieuwd of je ook blijft. Of je gezond bent. Over een paar weken 'zien' we je hopelijk voor het eerst. Ik ben angstig voor de NIPT die nog gaat komen. Wat als...? Tegelijkertijd probeer ik mezelf voor te houden dat er ook heel veel goed kan gaan.

Boven alles hoop ik zo dat het verhaal van jouw kleine, mooie, bijzondere, zo ontzettend gewenste leven hier begint.

Met een hart vol liefde,
Alle liefs,

~

11 mrt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Strigiformes
Strigiformes, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende