Zondagsblues

Het verlengt weekend is weeral voorbij. Wat gaat het allemaal toch snel. Zondag is niet echt mijn favoriete dag. Zonde eigenlijk want dat is nog steeds weekend. Ook vandaag heb ik weer last van de zondagsblues. Ik ben de dag tans niet slecht begonnen. Heb wat opgeruimd, de afwas gedaan, gestofzuigd. Maar ik kreeg weer last van irritante gedachten. Wat ben je nu bezig, je doet het niet grondig genoeg, je huis is vuil, met wat opruimen word je huis niet proper, .. Mijn humeur zakt in elkaar en ik krijg het benauwd. Dat stomme boek ook! Ik had dus een boek aangeschaft over poetsen. Wie koopt er nu een poetsboek vraag je je af? Wel ik heb de neiging om dingen niet te doen en te laten liggen als ik denk dat ik iets net goed doe. Ja juist ik denk dus dat ik niet goed poets en verkeerd poets en ik jaag me op met de gedachten dat ik misschien iets niet op de correcte manier ben aan het doen. Ik dacht dat dat boek me ging helpen. Maar het tegendeel is waar. Door dat boek heb ik nog meer het gevoel dat ik het al die jaren verkeerd heb gedaan en ben helemaal hysterisch.

Het gevoel het niet goed of tegoei te doen duikt overal op, wat ik ook maar doe. Het is een altijd aanwezig gevoel van het verkeerd te doen. Ik ben bang voor de gevolgen. Wat als ik inderdaad mijn huis niet tegoei onderhoud? Dan krijg ik msschien schimmels en vochtproblemen, is de lucht in huis slechter dan die naast het verkeer, misschien ben ik daarom altijd moe, omdat ik mijn huis niet tegoei ventileer? Maar wat mij nog meer onrust bezorgd is het feit dat ik het niet weet. Ik weet nog steeds niet of ik dingen tegoei doe, of juist fout doe, ik weet nog steeds niet wat er verdomme met me scheelt dat ik zo een drama maak over iets zo simpel als poetsen! Ik weet nog steeds niet waarom ik altijd zo moe ben, Ik weet nog steeds niet waarom ik me zo vaak down voel, ..Niet weten maakt me opgefokt en ik kan niemand echt uitleggen wat er scheelt. Ik weet het immers zelf niet.

Ik voel me stom, eigenlijk is er niks aan de hand, ik voel me belachelijk wanneer ik dit schrijf. Maar toch is dit de voornaamste reden van mijn onrust vandaag en ik kan het niet loslaten. Ik heb echt geprobeerd. Ben gaan sporten met grote tegenzin, maar het heeft niet geholpen.

Tranen rollen over mijn wangen, die afkeurende gedachten met alles wat ik doe, zijn zo vermoeiend, doen me zo een pijn. Soms wil ik heel hard gaan rennen en het eruit schreeuwen maar dat doe ik niet, ik wil niet gezien of gehoord worden. Maar toch verlang ik naar troost en woorden van begrip. Zeg me aub dat het goed komt, zeg me dat je het begrijpt, zeg me dat het beter wordt.

Groetjes,
Ann
03 nov 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ann90
Ann90, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende