Ik wil me gewoon goed voelen

Ik heb zo moeite om iets te doen. Ik voel me vermoeid en futloos. Ik heb deze nacht goed en voldoende geslapen en toch viel ik rond half 4 weer in slaap in de zetel. Ook iets beginnen doen vind ik moeilijk. Ik heb vaak nergens zin in. Alles is te veel. Dan bedenk ik me dat ik maar iets leuks moet gaan doen maar zelfs dat lukt me niet. Ik weet zelfs niet meer wat ik fijn vind om te doen, de goesting is er gewoon niet.

Ik vind dat erg en maak me er eigenlijk wel zorgen om. Ik wil me gewoon goed voelen, waarom is dat zo moeilijk?
Dit maakt me zo verdrietig. Ik schaam me. Ik heb namelijk alles wat ik moet hebben. Er is niks ergs aan de hand. Ik kan het moeilijk uitleggen. Ik weet niet waarom ik me zo voel.

Wat ik wel weet is dat het me de keel uithangt. Ik wil van die kutgevoelens af. Ik zou nog zoveel kunnen schrijven, maar het komt er niet uit. Ik heb altijd het gevoel dat ik maar deeltjes vertel.

Mijn psycholoog zegt dat ik een enorme zelfcriticus heb. Ik breek mezelf constant af. Hierdoor heb ik een enorm laag zelfbeeld en daarboven op ben ik een perfectionist. Dat perfectionisme is eigenlijk een soort van strategie. Ik wil het zo goed doen dat ik niemand teleurstel, dat ik mezelf niet teleurstel, dat niemand commentaar kan hebben en zeker mijn zelfcriticus niet.

Helaas krijg ik dat stemmetje vaak niet klein, wat ik ook doe. Waarschijnlijk is dat een van de reden dat ik me slecht voel. Ik gun mezelf niet om niks te doen. Maar waarom is het dan zo moeilijk om wel iets te doen?
06 jul 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ann90
Ann90, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende