Futloos

Ken je van die dagen, dat je wakker wordt en geen zin hebt in de dag? Ik heb er regelmatig last van. Als het kan slaap ik tot middag om me dan nog ellendiger te voelen. Eigen schuld ik weet het. Toch vind ik het niet normaal dat ik vaak bij het wakker worden al moe wordt bij de gedachten wat ik vandaag ga of zou kunnen doen, ook al zijn er leuke dingen tussen!

Als ik dan uiteindelijk opsta voel ik me natuurlijk slecht zowel lichamelijk als mentaal. Mijn lichaam is helemaal in de war van het lange slapen en mijn hersenen verwijten me de verloren tijd. Ik probeer dan tegen mezelf te zeggen dat het nu eenmaal zo is, wat geweest is kan je niet veranderen, maar wat gaat komen wel, dus bedenk ik me wat ik zou kunnen doen. Ik weet meestal wel dingen op te noemen. Lezen, opruimen, poetsen, foto's bewerken, een kast uitmesten, tv kijken, spelletje spelen, knutselwerkje doen, sporten, naar de stad gaan, koken of iets bakken. Ideeën genoeg, maar alles voelt teveel. Ik heb nergens de energie voor en dat vind ik erg.

Ik haat dat gevoel. Ik voel me slecht omdat ik me slecht voel. En ondertussen verspil ik nog meer tijd. De dag tikt voorbij en ik lig in een heuse strijd met mezelf. Ik lig maar wat in de zetel rond te staren met een bonkend hoofd van het piekeren. Ik wil me energiek voelen, maar ik voel me eerder een oud vrouwtje, alles maakt me moe.

Herkent iemand dit? Is er iemand met tips? Zou het ten zeerste appreciëren vrolijk

Groetjes,
Ann
02 nov 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ann90
Ann90, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende