Knopen doorhakken

Hoi,

Ik heb een paar maanden niet geschreven. Heb een serieuze dip gehad. Ik heb dan ook even wat tijd voor mezelf genomen om na te denken. Gewoon over mijn leven en het feit dat ik voor de zoveelste keer een dip had. Waar komt dat toch vandaan? Er moet toch een reden zijn? De laatste maanden heb ik me ook enorm moe gevoeld. Echt niet normaal. Ik geraakte gewoon niet uitgeslapen.

Ik heb dus nagedacht over wat ik echt wil in mijn leven. Eigenlijk had ik al snel een antwoord en dat was: Rust. Ik wil niet constant het gevoel hebben dat ik dit en dat en ook dat nog moet doen. En dat is het laatste jaar wel zeker het geval geweest. Kon 's avonds niet eens rustig naar tv kijken zonder me schuldig te voelen omdat ik eigenlijk nog vanalles moest doen. Hoe kon het ook anders, ik was bezig met webdesign, fotografie, zangles, muziektheorie en compositie, combo (muziekbandje van de muziekschool), huishouden, werken, ...

Conclusie, shit ik heb weer teveel op mijn vork genomen! Ik heb altijd de neiging om vanalles en nog wat te willen doen. Als ik rust wou, zou ik toch wat van die dingen moeten kappen. En dat heb ik dus nu gedaan. Het heeft zo'n 3 maanden geduurd eer ik afscheid kon nemen. Ik moest er uiteraard zeker van zijn dat stoppen de juiste beslissing was.

Ik heb het in delen gedaan. Eerst heb ik fotografie laten vallen en daarbij ook mijn instagram. Niet meer elke dag posten, elke week naar de les, opdrachten, .. Ik had alleen nog 1 opdracht in het vooruitzicht en dat was een trouwshoot in september, die kon ik natuurlijk niet afzeggen, zeker niet op het laatste moment, de bruid zou een attack krijgen.

Een paar weken geleden was de druppel voor webdesign. Ik had een klant waarvan hijzelf en zijn mama (ja echt zij mama..) mij constant op de hielen zaten om de site af te werken terwijl ik al tig keren had gezegd dat ik er mee bezig was. Het mailtje wat ik van hem kreeg op een zondag dat hij niet langer kon wachten en dat er spoed achter gezet moest worden was de doorslag. Ik kreeg er buikpijn van en ik besefte dat je als je zelfstandig word wel regelmatig met ambetante klanten te maken zult krijgen. Op dat moment besefte ik dat dit eigenlijk niet is wat ik wilde. En daarmee ging ook webdesign de deur uit.

Nog iets waar ik me niet goed bij voelde was mijn toenmalige job.. Ik werkte als administratief bediende halftijds. Het werk was wel oké, maar de baas dat was andere koek. Ze creëerde zoveel stress. Ik had er genoeg van. Gelukkig heb ik redelijk snel een andere job gevonden. Ik werk er nu 2 weken en de omgeving is heel aangenaam.

Ik voel me dus wel een pak beter. Ben nog steeds vaak moe en heb nog wel wat down momentjes maar ik ben wel op goede weg. Het was niet makkelijk maar ik ben blij met de stappen die ik gezet heb.


Liefs,
Ann

27 okt 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Ann90
Ann90, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende