Vanuit je verleden naar je toekomst

Elke dag heb ik mezelf voorgenomen om even naar de mooiste plek te gaan die mij veel brengt. Achter het spoor een klein riviertje met stromend water. Onder de brug lijkt het alsof het water stopt. Zo voelt alles voor mij momenteel alles staat stop.
Even niks even een Reset van de dag. Elke keer als ik er kom probeer ik te voelen wat ik voel. Wat doet het met mij. Door dit proces te volgen merk ik dat ik een eigen pad ga bewandelen en dingen verwerk die ik dacht verwerkt te hebben. Het gevoel dat je er alleen voor staat zoals je vroeger deed. Het maakt iets in je los. Is het de herinnering of is het toch de pijn die je altijd voelde op die momenten. Er tegen blijven vechten heeft geen zin. Voor mijn eigen groei moet ik het accepteren en aanvoelen.

Maar toch laat ik de gevoelens binnenkomen want ik moet ze verwerken. In mijn hoofd en hart weet ik dat altijd blijven strijden niet goed voor me is. Daarom laat ik het los. Vele emoties komen voorbij het voelt als een achtbaan omdat je altijd alles hebt opgekropt.
Maar ik sta het toe en kijk het aan wat het met me doet.

Ja die gevoelens nooit liet ik ze toe altijd stopte ik het weg omdat je bang was dat iemand er misbruik van zou maken. Maar toch komt er een moment in je leven dan moet je het accepteren. De rugzak is vol.

De weg die ik bewandel is een weg naar een nieuw begin. Een weg waar ik nu voor mij zelf ga kiezen. Niemand laat ik meer mijn pad kiezen. De grote fout die ik maakte was dat het invulling was maar dat wordt een aanvulling.

De kracht in deze periodes haal ik vooral uit door dingen te accepteren en af te sluiten. Stuk voor stuk
Het boek is geschreven door een verleden de littekens staan in je hart. maar mijn boek heeft nog te veel lege pagina’s en de pen heb ik zelf in de hand. Hoe zou ik het graag willen naar de toekomst. Dat is een weg waar nu nog geen antwoord op is.

Nu is het mijn tijd. Mijn verhaal er van te maken en te stoppen met omkijken en af te rekenen met het verleden. De levenslessen die je uit het verleden krijgt. Gebruik ze als een kracht hoe het niet moet. Maar geef er een positieve draai aan.

Dit is een proces een pad maar dit pad in het leven is voor mij gemaakt en als je het juiste pad eindelijk vind. Weet je ook waar je voor staat en wie je bent.

De quote die mij hierbij helpt is
It is what it is

Als je die quote diep van binnen voelt dan is het klaar.
Dan heb je het zwaarste overwonnen of meegemaakt. En laat jij je door niemand meer breken. Dan is het klaar je accepteert leert en gaat door.

Mensen nemen je zoals je bent. En ze moeten blij zijn om bij jou te zijn. Of jou als vriend of vriendin te mogen hebben. Doen ze dat niet dan zijn zij het niet waard. Die mensen daar hou ik graag de deur voor open.


Wacht niet op dat ene moment. Wacht niet op die ene kans. Wacht niet met verwerken. Maar begin met leven en schrijf je eigen boek zoals jij dat wilt en volg je eigen pad.


Durf te voelen durft te kijken en volg nu je eigen gevoel en maak de weg naar je eigen geluk.
25 jun 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van fluisje
fluisje, man, 34 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende