De les

De les die ik vandaag heb ondervonden is een les om te groeien. Soms moet je dingen accepteren en laten gaan om verder te komen in het leven. Dit advies heeft me veel dingen in laten zien vanuit mijn verleden. Je openstellen en vertrouwen dat zijn de lessen waar ik nu aan werk de weg die daar naar toe is lang. Maar de handvaten die ik daarvoor heb gekregen zijn voor mij een uitkomst.
Ook al is je zoveel pijn aan gedaan ook al is je hart zo vaak gebroken. Niet iedereen heeft die intentie om dat te doen.
Maar dat is voor mij ook een valkuil.
In bepaalde situaties gaan je antennes uit en begin je te peilen. Je ziet dat er iets is maar toch krijg je de antwoorden niet. Je wilt duidelijkheid maar krijgt die niet.
Mij is geleerd dat dit ook een stukje kan zijn bij de persoon zelf want niet iedereen is hierin gelijk.
Dat zijn triggers voor mij uit een verleden. Altijd maar zoeken en vissen naar antwoorden.

Hoe ik daar nu naar kijk iedereen heeft zijn eigen tijd nodig om dingen te verwerken. En als die dingen dan komen reageer dan niet uit emotie maar uit begrip.

Die persoon heeft dan ook iets meegemaakt waardoor deze persoon nooit heeft durven opstaan.

Dat was voor mij een les die ik nooit meer ga vergeten. Toon begrip en begrijp dat het niet makkelijk is voor die persoon het is een drempel en stel ze op hun gemak. En luister vooral.

Het is niet fout of verkeerd. Dat bestaat daarin niet.
Toon begrip en help elkaar daarin.

Die handvaten zijn voor mij en misschien voor vele anderen een oplossing. Naar een mooier contact en een begripsvollere situatie.

Leer van de dingen in het leven en maak van jezelf een mooi mens.
29 jun 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van fluisje
fluisje, man, 34 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende