Nieuwe dagen

De nieuwe dagen staan voor de deur.

Positief vooruitkijken naar een toekomst vol geluk.
Daar is iedereen naar opzoek. De afgelopen tijd ben ik door een dal gegaan. Van het verwerken van trauma’s uit het verleden. Dan ga je de gevoelens plaatsen en zie je het anders in. Je gaat ontdekken wat zelf liefde is. Liefde die je nooit heb gevoelt.
Mensen in je leven zijn als lessen ze leren je dingen uit het verleden die je in de toekomst kunt toepassen.
Het mooiste wat ik hieruit heb geleerd is dat je zelf zo gelukkig kunt zijn met de kleine dingen. Daarnaast ga je diep met jezelf bezig emoties gevoelens alles laat je toe. Dan kom je erachter soms dat dingen anders zijn dan ze waren. Was het wel echt liefde of was het een invulling van een gemis. Of was het wel echt wat je voelde en wou. Door dit proces te hebben gevolgd ben ik erachter gekomen dat ik bij mijzelf dingen miste. Daaruit kwam ook dat ik in overlevingsmodus stond en niet leefde. Doordat ik dit nu allemaal doe en toe laat. Kan ik naar een toekomst gaan. Eindelijk weet ik wat ik wil. En dan kun je mensen gaan kwetsen maar je wordt selectief. Zijn die mensen goed voor je? Hebben ze het beste met je voor?

Door dit te gaan herhalen en te gaan bekijken vanuit een ander perspectief. Ben ik erachter gekomen dat ik nooit echte liefde heb gevoeld. Maar juist zocht naar iets wat er niet was.

Nu ben ik erachter hoe het echt is.
Je muren omlaag je laat het toe en stelt je open.
De oude patronen verdwijnen door dit te doen.

Hieruit is voor mij gekomen dat ik voor mijzelf op ga staan. Bevalt iemand dat niet dan hoort die persoon niet meer bij mij. En daardoor zul je vrienden en mensen verliezen. Maar het pleasen en altijd maar voor een ander alles willen doen is voorbij.

Vanuit dit perspectief merk ik ook dat ik rust krijg.
De rust krijg ik omdat ik nu mijn grenzen heb.
Ik weet wat ik wil in mijn leven en dat is naar een leuke toekomst en niet meer hoeven vechten voor alles. Daarnaast heb ik geleerd de controle los te laten. Het komt zoals het komt. Niet meer vanuit emotie maar het bekijken vanuit de situatie hoe die zich voordoet.

Dit geeft mij veel rust en merk ook dat ik daardoor weer barst van de energie en weer vooruit kijk naar een toekomst die echt voor mijzelf is gemaakt.

Ze zeggen altijd op je diepste punt ga je pas beseffen wat je zelf wilt en waar je naar toe wilt gaan.

Ik kijk nu positief vooruit.

Voor de mensen die dit lezen en dit ook begrijpen.
Wees jezelf en zet jezelf nooit meer op een 2de plek.

Als iets niet goed voelt of je doet het om een ander te pleasen. Kijk eerst na jezelf en doe wat jij voor jezelf goed vind. En denk er over na en wees altijd duidelijk in je communicatie.

Je leeft maar 1 keer en het geluk en de liefde zitten in je eigen lichaam. Geniet van alles om je heen.
16 jul 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van fluisje
fluisje, man, 34 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende