De laatste stap

De laatste stap die ik nu maak. Is accepteren hoe de situatie is en het af te sluiten de datum komt dichterbij. En soms moet je accepteren dat situatie niet anders is en je toch achterblijft met de vragen of het gevoel dat je nooit het verhaal erachter zal weten. Dat is het stukje leren accepteren. Daarnaast weet je dan ook voor jezelf dat je dan beter het kunt laten gaan. Communicatie moet je kunnen voeren met elkaar en daarmee alles bekijken vanuit elkaars standpunt en heb er begrip voor. Niet iedereen denkt hetzelfde als jou en staat er emotioneel anders in.
Reageer niet uit emoties maar toon begrip en probeer te voelen wat die persoon voelt. Dan zal je merken dat het een stuk makkelijker gaat. Maar als je die communicatie niet kunt krijgen of het kan zijn dat mensen die drempel te hoog vinden. Ga dan bij jezelf na wil je dit of wil je dit niet. Daarom heb ik die einddatum ook voor mezelf gezet. Het is mijn leven mijn grens.

Als die datum aangebroken is dan kun je terugkijken naar de leuke momenten en leuke herinneringen.
Antwoorden krijg je niet en die verwachtingen laat je dan ook los.

Als die datum er is. kan ik volledig gaan en dit doe ik voor mijzelf dan laat ik het compleet los de deur gaat dicht en laat hem ook dicht. Ik weet nu waar ik wil staan en wat ik wel en niet wil.. en dan moet je gewoon voor jezelf kiezen en er blijft dan misschien wel een vriendschap over.


Ik ga verder en ik stel me open en de muren zijn weg.
Die muren zijn weg omdat ik nu precies weet wat ik wel en niet wil.

Dit klinkt misschien hard maar dit is puur je eigenwaardes kennen. Weten waar je staat en wat je wel en niet wil. Tuurlijk zal je daardoor mensen verliezen. Maar liever gelukkig en achter jezelf gaan staan dan mensen een plezier te doen.

Deze kracht is geweldig je komt tot leven de mensen die je accepteren zijn blijvers. De mensen die er niet tegen kunnen zullen weg gaan. Maar waar deuren dicht gaan zullen er ook weer nieuwe openen.

Leef zoals je zelf wilt leven en kies je eigen pad.
Het is je eigen geluk je eigen gevoel.

Voor nu tellen we het gewoon af en zien we wel wat het brengt ik heb vertrouwen in mijn eigen proces mijn eigen doelen en de dingen waar ik in geloof.

Iedereen mag een mening hebben en dat moet ook.
Maar ik zal er eerlijk over zijn wat ik voel en wil zeggen.

Geef liefde aan de mensen die jou de liefde ook geven. Geef energie aan mensen die jou ook energie geven. Investeer in jezelf geloof vertrouw en durf het te doen. Dit heb ik de afgelopen tijd geleerd. En heb er vaak aan gedacht en dingen op een rijtje gezet en het klopt. Elke dag is een nieuwe en wat er gisteren is gebeurt zijn leermomenten en wat er morgen gebeurt dat weet je niet. Leef vandaag
04 jul 2022 - bewerkt op 04 jul 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van fluisje
fluisje, man, 34 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende