Tour de Fit

Een week geleden ben ik begonnen aan mijn ''Tour de Fit'', zoals ik het noem. Vergelijkbaar met de Tour de France, die kent ook zijn pieken en dalen, vandaar dus dat ik het een tour noem. Vlak voor de zomervakantie zat ik er al aan te denken dat ik graag gezonder wilde zijn en heel graag wat kilo's af wilde vallen.

Vorige week vrijdag, in de avond, heb ik een gesprek gehad met mijn schoonmoeder. Dat heb ik wel vaker met mijn schoonmoeder, diepgaande gesprekken en vaak lucht dat op. Net als die vrijdagavond. Hoe precies weet ik niet meer, maar het ging er op een geven moment over dat ik graag wat kilo's kwijt wilde. Ze vroeg wat mij tegenhield.

Nou, ik heb nu al twee keer een fitness abonnement gehad en al tien keer geroepen dat ik nu echt ga afvallen. Tot nu toe zijn alle pogingen mislukt en komt het wel erg ongeloofwaardig over. Geloof ik mezelf nog wel? Geen idee. Nu is mij verteld dat de meeste mensen geregeld falen in hun ''Tour de Fit''. (En dan is er toch dat stemmetje: ''maar dan nog ben je niet geloofwaardig...''knipoog
Mijn moeder gelooft me ook al niet meer, de laatste keer dat ik het zei had ze afkeurend haar hoofd geschud toen ik weer een fitness abonnement ging afsluiten. En dat snijdt ergens ook wel, dat je niet de steun van je moeder hebt. (Al weet ze nog niet dat ik hier weer mee bezig ga)

Mijn schoonmoeder reageerde met: ''Maar wat als je het nou juist als een motivatie gebruikt? Dat je het haar wilt laten zien dat het je wel lukt. Als je het wil, komt dat wel goed. En, het lukt jou wel. Je bent een doorzetter.''

Ja, dat ben ik wel een doorzetter. En de steun van mijn moeder komt dan ook zeker wel, als ik me maar bewijs dat ik het kan. Wel heb ik de steun al van mijn schoonmoeder en mijn lieve, lieve vriend.

Nog nooit heb ik een week lang alleen maar water gedronken en zo op de calorieën gelet. Mede dankzij een app die ik gebruik, Lifesum.
Eerst vul je persoonlijke gegevens in, hoeveel je ongeveer weegt, wat je wilt afvallen etc. Daarna stelt het een plan samen die gaat volgen en geeft die aan hoeveel calorieën, vetten, proteïne en koolhydraten je mag.
Je kan je maaltijden toevoegen en hij geeft bij de maaltijden aan hoeveel calorieën je ongeveer mag binnen krijgen. Ook kun je toevoegen wat je aan activiteit gedaan hebt en dan geeft die je aantal verbrandde calorieën aan. Daarnaast geeft die meldingen af zodat je de app niet vergeten kunt.

Iedere week geeft die een ''weeg moment'' aan, bij mij was dat vandaag. Helaas heb ik geen gebruik kunnen maken van een stabiele weegschaal, het wisselde enorm met het gewicht en heb ik het ingevoerd als 88.9.
Eenmaal thuis ben ik vandaag op de (ouderwetse) weegschaal gaan staan, die met van die wijzertjes weet je wel, en gaf die 84 aan. Daar ga ik nu vanuit. Helaas kon ik mijn begingewicht niet aanpassen en ziet die dit als ''afgevallen''. Het is niet mogelijk dat ik in een week tijd 5 kilo kwijt ben, haha. Nu maar hopen dat ik het volhou..

Voor nu vind ik dit verhaal wel voldoende.

Ik ben 18 jaar.
1.70 m lang.
84 kilo.
Doel: 60 kilo

Edit: Begonnen op 15 augustus.
23 aug 2015 - bewerkt op 28 aug 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Acerola
Acerola, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende