Plan van aanpak

Wat is nou mijn plan van aanpak? Heb ik die eigenlijk? Je zou het denken, anders is succes niet gegarandeerd. Maar ik ben hier eigenlijk abrupt mee begonnen, ik heb die app ''Lifesum'' gedownload en hoppa.
In een keer geen cola meer, alleen maar water. In een keer geen chocoladereep meer, maar fruit. Dit zou je een soort van aanpak kunnen noemen. En het is gepland, door de app.

Maar eigenlijk sta ik hier nu bij stil en denk ik: Hoe nu verder?
Ja het begin is goed (denk ik zelf). Ik heb mezelf beperkt tot ontbijtkoek, muesli, fruit.. gezond beleg, vele zeggen dat brood niet goed is, maar ik ben een brood liefhebber. En natuurlijk wissel ik het af.
Gezien de vakantie heb ik uitslaaptijden en dan is mijn 'ontbijt' pas rond een uur of half 11. Daarom besluit ik een plakje ontbijtkoek te nemen, om het niet over te slaan maar ook niet om te over-eten. 1,5 uur erna is immers de lunch.

De avondmaaltijd is toch echt het lastigste punt. Dat is hetgeen waar ik (volgens de app) het minst aantal calorieën van mag hebben. De max is 649, en geloof me daar zit je echt heel snel aan. Daarom eet ik 's ochtends en 's middags vaak minder, maar eigenlijk is dat de bedoeling niet. Ik heb geen invloed op het avondeten, alleen op de hoeveelheid, omdat ik thuis woon. (En het geloof ik nog niet doorhebben dat ik weer bezig ben met mijn gewicht) En ik vind het hoeveelheid aanpassen moeilijk: 1. het is lekker en 2. bang 's avonds weer te gaan snacken en daar heb ik nu geen last van.

Dit zijn punten waarop ik nog verbetering moet zien te vinden. Want hoe meer kilo's er straks af gaan, hoe minder calorieën ik nog mag. We shall see.

Zojuist ook een gratis proefles aangevraagd bij een 'crosscamp'. Kijken of dat wat is, want het sporten moet er natuurlijk wel bij. Maar daar ga ik denk ik een andere topic over maken.
En ik wil me eigenlijk iets meer verdiepen in voedsel: wat we kopen, wat erin zit.. wat is nu wel echt gezond en wat niet? Alleen moet ik nog even uitvinden hoe ik dat wil gaan doen.
23 aug 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Acerola
Acerola, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende