Tijd voor jezelf

M’n oudste mannetje is bijna 1,5 jaar, en de jongste is bijna 3 maanden. Wat kan ik genieten van mijn kleine mannen! Als ik zie hoe lief de oudste is voor zijn kleine broertje, en de grote ogen van de kleine man als zijn grote broer hem aan het lachen maakt. Heerlijk! Ik ben dus ook al 1,5 jaar full-time mama, ben gestopt met werken om ‘gewoon’ mama te kunnen zijn. Ook heb ik fysieke problemen, waardoor werken gewoon erg pittig zou zijn naast het moederschap. We hebben het geluk dat ik thuis kán blijven, en geloof me : ik geniet er onwijs van!

Maar soms heb ik even tijd voor mezelf nodig, tijd om even ik te zijn. Ik sta 24/7 aan, en soms moet je dan even op de pauze knop drukken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want dan voel ik me weer schuldig tegenover de kids of m’n man omdat ik even weg ‘moet’. Dus stel ik het vaak uit, te lang uit. Tot m’n emmer eigenlijk overloopt. 2 weken terug hadden we een weekje vakantie & had ik 2 dates met m’n man gepland. Oppas geregeld en aftellen maar! Want samen met m’n man kan ik ook opladen, daarnaast moeten we elkaar ook nog leuk vinden als de kinderen ooit de deur uit zijn, dus tijd investeren in je relatie is ook belangrijk! En toen kwam Corona ons huis binnen. Alle 4 gevloerd. We zijn er echt goed ziek van geweest, super ruk. Maar ik baalde dus ook ontzettend dat onze dates niet door konden gaan.. Want de volgende keer dat we op date kunnen is ergens in juni pas. Heerlijk zo’n volgeboekte agenda.

En toen liep afgelopen week het emmertje over. De avonden dat m’n man aan het darten was vielen me ontzettend zwaar. 2 huilende kindjes, 1 huilende mama. Dus dit weekend gepraat met m’n man, en aankomende week staat even in het teken van me, myself and I. Ik kijk er onwijs naar uit, en tegelijk voel ik me dus ook alweer schuldig. Heerlijk die mom-guilt haha.

Vanavond ga ik een avondje darten, even alleen de deur uit. Woensdagochtend naar de kapper, donderdagochtend naar de pedicure. En zaterdag gaan de kids een dagje naar opa & oma, en gaan manlief en ik samen koppeldarten! Helaas geen echte date want m’n man organiseert het, en mijn moeder staat daar achter de bar, maar toch ; even zonder kindjes de deur uit! Ik merk nu al dat het me goed doet, de hele dag ben ik lekker bezig met m’n kleine mannen en dat gaat me weer even wat makkelijker af - want vanavond kan ik even de deur uit. Ik denk dat ik deze week echt even kan opladen, en zo wordt ik ook weer een leukere mama!
04 apr 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van JustMe22
JustMe22, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende