Strijd met de kilo’s

Ondertussen ben ik bijna 29 weken zwanger. Maar ik zit totaal niet lekker in m’n vel.. En daar baal in onwijs van!

Voor mijn vorige zwangerschap was ik 17 kg afgevallen, en tijdens die zwangerschap voelde ik mij goed - mooi zelfs. Ookal kwam ik ruim 20 kg aan. Maar deze keer is het anders.. Ik had nog 7 bonus kilo’s eraan zitten toen ik na 6 maandjes weer zwanger raakte. Dus ik begon al anders aan deze zwangerschap. Ik ben nu echt vol aan het worden, je ziet het vooral aan m’n gezicht + m’n buik ziet eruit alsof de baby elk moment kan komen.

Ik eet redelijk gezond, al zou ik nog wel wat strenger kunnen zijn in bepaalde keuzes. Ik durf oprecht niet meer op de weegschaal te gaan staan. Laatste keer was eind juli, toen was het +3 kg. Ik gok dat ik nu zeker al 10 kg of zelfs meer ben aangekomen. Ik baal dat ik niet van m’n buik kan genieten, dat ik op foto’s alleen de dubbele onderkin zie in plaats van een stralende zwangere. Want dat is het gekke, van andere hoor ik dus dat ik ‘mooi zwanger’ ben, dat ik zo’n ‘stralende uitstraling’ heb.

Ik moet straks echt weer aan de bak als de baby er is. Maar eigenlijk hoop ik dat ik nog tijdens m’n zwangerschap kan gaan genieten van m’n buik, en het even een plekje kan geven dat dit nu eenmaal zo is & wat een wonder mijn lichaam aan het maken is op dit moment. Mijn man wordt ook boos als ik onder de douche sta met hem & begin over m’n heupen die ontploft lijken, of m’n bovenarmen met zwierende kipfiletjes. ‘Je draagt verdorie onze zoon’. Hij heeft ook gewoon gelijk. Maar het is wel míjn lichaam wat zo moet veranderen, en jezelf accepteren als je je hele leven al overgewicht hebt is gewoon lastig. Zeker als ik dan foto’s terugkijk van de vorige zwangerschap, waarin ik straalde, écht straalde. Zonder die opvallende dubbele onderkin, zonder die hangende kipfiletjes..

Maargoed. Komt goed. Nog 11 weekjes te gaan, proberen te genieten van dit wondertje wat heerlijk trappelt in m’n buik. Volle focus daarop & als ik weer een beetje mezelf ben na de bevalling ga ik aan de slag om ervoor te zorgen dat ik weer lekker in m’n vel kom te zitten!
20 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van JustMe22
JustMe22, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende