It’s a …

B O Y!

Hoe leuk is dat?! We verwachten eind december/begin januari een 2e zoontje. Ik ben daar stiekem (of niet zo stiekem) heel erg blij mee. Vind mezelf een echte jongens-mama. Daarnaast is A. dan 14.5 maand ongeveer, dus ik denk (hoop) dat 2 broertjes veel aan elkaar hebben. Begrijp me niet verkeerd, een meisje had net zo welkom geweest! Een gezond kindje krijgen is onze grootste wens, geslacht maakt geen bal uit.

Verder gaat eigenlijk alles goed. Ik voel me prima, op wat standaard zwangerschap kwaaltjes na. Wel beginnen m’n bekken pijn te doen, vooral na een lange dag. Dit had ik bij A. pas rond de 35/36 weken. Maargoed nu ben je ook de hele dag in de weer met een mini. Die trouwens verschrikkelijk snel gaat.. Sinds vorige week is hij aan het lopen, zonder handen! Elke keer 2/3 stappen los & zich dan weer snel vast grijpen. Echt bizar hoe snel hij gaat, m’n kleine baby is opeens een dreumes die je geen seconde uit het oog kan verliezen want - jummie grind, hee een tv die ik kan omgooien, wat doet dat stopcontact hier?

Het is zo gaaf om die ontwikkeling te zien, en tegelijkertijd gaat het me veel te snel. Volgende maand wordt hij 1… ÉÉN! Ik wordt al emotioneel als ik daaraan denk haha, thank you extra hormonen. Maar wel heel leuk. Zijn z’n verjaardagsfeestje aan het voorbereiden, dit weekend doen we een cake smash thuis. Hopelijk kan en mag alles in oktober gewoon doorgaan zonder gekke toegangsbewijzen etc te hoeven vragen. We vieren het in een zaaltje, dus duimen..

Nu het toch over Corona gaat.. Ik ben dus niet gevaccineerd, en doe dit ook niet tijdens m’n zwangerschap. Ik vind het té spannend, zeker omdat ik in het begin elke keer het gevoel had dat er wat mis zou zijn met de kleine man. Wat nou als ik de vaccinatie haal & het gaat daarna alsnog mis..? Het hoeft dan niet door de vaccinatie te komen, maar ik zal altijd denken ‘wat als’. Praat er regelmatig met m’n man over, hebben dit samen besloten. Maar met elke update over het vaccin en zwangeren hebben we het er weer over. Helaas wordt dit niet door iedereen begrepen. Krijg er soms hele vervelende reacties op, juist van mensen waarvan je het niet verwacht. ‘Familie’. Alsof ik een verschrikkelijke moeder ben.. Dat doet zeer. Ik wil het beste voor m’n baby, en zodra ze mij kunnen garanderen dat het geen invloed heeft op de gezondheid van m’n ongeboren baby - ben ik de eerste die me laat vaccineren. Maar niemand kan het garanderen, het is ‘waarschijnlijk’ veilig, ze ‘verwachten’ geen gevolgen voor de baby. Dus nee dankje, ik durf het niet.

Zo dat was weer een update. Nu lekker weekend vieren met m’n mannen & nog een beetje genieten van het zonnetje. Fijn weekend allemaal!
03 sep 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van JustMe22
JustMe22, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende